300 хиляди лева от общинския бюджет да бъдат отпуснати за

...
300 хиляди лева от общинския бюджет да бъдат отпуснати за
Коментари Харесай

Веселин Козарев внася предложение да се закупят косачки роботи за „Градини и паркове“

300 хиляди лв. от общинския бюджет да бъдат отпуснати за закупуването на 3 роботизирани косачки предлага шефът на „ Градини и паркове “ Веселин Козарев в докладна бележка до кмета Здравко Димитров.
Прочетете още
„ Ако предлагането ни бъде признато, внезапно ще се усили успеваемостта от нашия труд. Преди към месец за първи път в Пловдив използвахме  косачка робот за обработка на тревата в зелените площи. Взехме машината чартърен, с цел да забележим какъв е резултатът. Резултатите са впечатляващи “, разяснява Козарев.

За една машиносмяна косачката робот, ръководена единствено от един човек с отдалечено, прави работа колкото 15 души с тримери. Ефективността ѝ е като на новозакупения огромен трактор с мулчер,  с който косим тревата в коритото на Марица и огромните поляни в „ Тракия “.  Особено практична е за междублоковите пространства, където поради огромните си габарити тракторът не може да влезе.

„ Само за два дни новаторската машина окоси тревата от Братската могила по целия бул. „ Свобода “ до парк „ Парашутна кула “, а чиновниците ни, които щяха да се трудят там най-малко седмица, прехвърлихме да обработват по-малки вътрешноквартални терени “, даде като образец Козарев.

Според него закупуването на роботизирани косачки ще е доста скъпа облага за „ Градини и паркове “, защото интервалът на интензивно косене съответствува по време с други значими действия – засаждането на цветя и  поддръжката на чистотата на зелените площи. Същевременно се икономисва и операцията по събиране на окосената трева, защото тя и дребните дървесни издънки се надробяват на доста ситно.

Направеното от предприятието пазарно изследване сочи, че до към 100 хиляди лева коства една мощна и с огромна успеваемост косачка робот. В тази цена се включват лебедка, предопределена за по-стръмни скатове, прикачен инвентар весло за разчистване на сняг по парковите алеи през зимата, както и самата доставка на техниката.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР