300 евро за грам е цената за адаптирането на вредните

...
300 евро за грам е цената за адаптирането на вредните
Коментари Харесай

Renault поскъпва с 1000 евро на кола заради новия екостандарт

300 евро за грам е цената за адаптирането на нездравословните излъчвания към новия екостандарт Евро 7

Тя е изчислена в офисите на Лука де Мео, основен изпълнителен шеф на групата Renault, който стандарт е плануван да влезе в действие от началото на 2025-а в Европа, написа. Италианският управител изясни пред публицисти, присъстващи на ревюто за околната среда Change Now в Париж, че нарастването на цената на колите на френската компания ще бъде към 1000 евро за намаляването на СО2 сред 3 и 4 грама.

„ Ще покрием тези спомагателни разноски от към милиард евро, само че ще би трябвало да ги прехвърлим на крайния потребител”, прям е Де Мео.

Това ще се отрази най-много на цената, а от там и на търсенето, на градските и дребни коли, чието битие по принцип е застрашено в настоящия си тип с бензинови мотори, разясняват експерти от сектора.

"Изчислихме какво би означавало Евро 7 за нашето портфолио от модели, които планираме през идващите месеци. Производството на един автомобил би коствало почти с 1000 евро повече и това ще усили общите ни разноски с един милиард евро. В последна сметка ще би трябвало да прибавим тези разходи към цените за крайния клиент. Това не е изнудване, това е реалност ", добави босът на френския авто производител.

Ако настоящият стандарт Евро 6D продължи да се употребява до 2030 година, автопаркът на Renault ще намали нездравословните излъчвания на автомобил приблизително с 63%, поради електрификацията, която отдавна е почнала. Но при положение, че Евро 7 се приложи след две години и половина излъчванията ще намалеят малко повече – с 66,7%.

„ Така че ще бъдем принудени да увеличим индустриалните разноски на един автомобил с 1000 евро за 3-4 грама по-малко въглероден диоксид ", пресмята Де Мео.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР