300 евро енергиен бонус, месечна карта за пътуване за 9

...
300 евро енергиен бонус, месечна карта за пътуване за 9
Коментари Харесай

Как в Германия компенсират хората заради високите енергийни цени

300 евро енергиен бонус, месечна карта за пътешестване за 9 евро, по-евтин бензин

Германското държавно управление показа пакет от ограничения, целящи да облекчат финансово хората на фона на високите енергийни цени, осведоми

Ето детайлности:

Германското държавно управление желае да облекчи финансово жителите на фона на растящите цени на електрическата енергия и горивата. За тази цел ръководещите възнамеряват въвеждането на енергиен
бонус, по-ниски цени на горивата за интервал от три месеца и финансови бонуси за фамилии и за жителите с ниски приходи. Освен това държавната коалиция планува въвеждането на преференциални билети за публичния превоз и залага на повече енергийна успеваемост в строителството. Ето и съответните ограничения:

Енергиен
бонус и по-евтин бензин

Всички трудовозаети лица в Германия, които заплащат налог общ приход, ще получат еднократен енергиен
бонус в размер на 300 евро. Той ще им бъде изплатен като добавка към заплатата. При представянето на проекта за финансово облекчение на жителите финансовият министър Кристиан Линднер назова мярката "данъчен специфичен бонус "

За интервал от три месеца енергийният налог на горивата ще бъде понижен до минималното европейско равнище, с цел да бъдат облекчени компаниите и всички тези, които пътуват до работното си място с коли. Освен това Линднер уточни, че е било контрактувано понижение на цената на бензина и дизела за общо 3 месеца: при бензина - с 30 евроцента на литър, а при дизела - с 14 евроцента на литър.

С трамвай и рейс: за 9 евро на месец

Коалиционното държавно управление е взело решение и за въвеждането на извънредно преференциални месечни карти за пътешестване с публичния превоз за интервал от три месеца. Те ще костват единствено по 9 евро на месец. За тази цел общините ще получат съответните финансови средства.

За облекчение на изключително тежките случаи фамилиите с деца могат да получат еднократен
бонус в размер на 100 евро за всяко дете. А към този момент признатото еднократно заплащане в размер на 100 евро за обществено слабите ще бъде увеличено двойно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР