300 деца скоро ще прекрачат прага на две нови детски

...
300 деца скоро ще прекрачат прага на две нови детски
Коментари Харесай

Две нови забавачки отварят врати в Пловдив

300 деца скоро ще прекрачат прага на две нови детски градини в пловдивските региони “Източен “ и “Южен “. Сградите са изцяло подготвени, дворовете са оборудвани с детски площадки и сега в Община набират последните документи, след което забавачките ще бъдат отворени за малчуганите.

“Приемът ще бъде разгласен, откакто се изготви документите “, сподели отрасловият зам.-кмет Стефан Стоянов.

Детската градина на улица " Богомил “ прилича баснословен замък измежду сивите блокове, написа " Марица ". Двуетажната постройка е боядисана в пъстри цветове - синьо, жълто и бяло, с дървени пана в средата на фасадата. В двора са инсталирани четири детски площадки. Люлките и катерушките са съобразени с новите стандарти за сигурност на децата. Перголи над пейките ще вършат сянка, чешмичката на алеята ще утолява жаждата на малчуганите.
свързани новини4803на 02.09.2021
В детската градина има и плувен басейн, с цел да могат малчуганите да се образоват на плуване. Покрай оградата са засадени дървета и шубраци, тревните площи зеленеят все едно е пролет.

Забавачката е издигната с безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма “Региони в напредък “ от компания “Саграда “. ъншната врата е заключена, а зам.-кметът по строителство Пламен Райчев изясни, че постройката е обзаведена с мебели и кухненско съоръжение. Подписан е Акт 16 и се чака единствено акт за благосъстоятелност и с решение на Общинския съвет да бъде одобрен щатът на личния състав, който ще обслужва градината.

“Предложихме тук да бъде филиал на ДГ “Чайка “. Така ще има по-малко административен личен състав “, посочи кметът на регион “Източен “ Иван Стоянов. Той добави, че регионът има потребност от детското заведение, тъй като част от децата учат в подблокови пространства.

И детската градина на бул. “Александър Стамболийски “ е като слънце - отдалече грее в жълто, оранжево и лилаво. Под този покрив ще се настанят шест групи - общо 200 деца. Шест са и площадките с люлки, пързалки и уреди за катерене.

Район “Южен “ има голям апетит за детски градини и ясли, изключително в комплекса, който продължава да се застроява около бул.. Разрастват се и прилежащите квартали “Остромила “ и “Беломорски “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР