300 чифта обувки бяха поставени на брега на Дунав край

...
300 чифта обувки бяха поставени на брега на Дунав край
Коментари Харесай

300 чифта обувки на брега на Дунав в памет на жертвите от театъра в Мариупол

300 чифта обувки бяха сложени на брега на Дунав край Будапеща в акция в памет на жертвите в Мариупол. Това заяви във фейсбук профила си външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

В Будапеща се организира акция в чест на паметта на починалите в трагичния спектакъл на Мариупол. Поставените 300 чифта обувки са в памет на минимум 300 души починали вследствие на въздушния удар над Мариуполския трагичен спектакъл.

Акцията се е състояла до мемориала на брега на Дунав, с който се уважава паметта на убитите маджарски евреи.

" Активистите бяха въодушевени от речта на президента Зеленски. Преди няколко дни той загатна това особено място в обръщението си на срещата на върха на Европейски Съюз. Той прикани да осъзнае, че зверствата на руснаците в Мариупол в този момент, през 21 век, не се разграничават от нацистките зверства в Будапеща през 1944-1945 година Този апел отекна в сърцата освен на украинците, само че и на доста европейци и унгарци.
Посланието на Украйна е просто. Европейските водачи повтарят година след година " Никога повече ". Но историята се повтаря тъкмо в този момент пред очите ни. Затова в този момент няма благосклонност, би трябвало да има избрани случаи, които да потвърдят, че „ Никога повече “.

И за това призоваваме сътрудниците: въведете още по-строги наказания, дайте на Украйна всички нужни оръжия, запалете Русия в още по-дълбока изолираност, подкрепете Украйна във всичко до успеха.

Украинските управляващи и обществото носят този сигнал до всички столици и всички международни водачи. ", написа Кулеба. Припомняме, че съгласно данни от Киев към 300 души са починали след удара по театъра в Мариупол на 16 март, който бе употребен за бомбоубежище.

Преди няколко дни акция в памет на починалите деца във войната в Украйна беше проведена на площад Ринок в Лвов.За трите седмици от началото на огромната инвазия съветските окупатори убиха 109 украински деца. Празни детски колички в центъра на града бяха издигнати в памет на жертвите в Лвов.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР