30 задържани при специализирана операция на полицията срещу купуването на

...
30 задържани при специализирана операция на полицията срещу купуването на
Коментари Харесай

30 души са задържани във Варненско за купуване на гласове и други престъпления


30 арестувани при профилирана интервенция на полицията против пазаруването на гласове и всевъзможни други закононарушения във Варненско. Акция се организира и на територията на Ботевград.

Варненска област осъмна с полицейски блокади и всеобщи инспекции на доста места. Има задържани за лихварство, опиати, обири. Установени са 5 лица, оповестени за национално търсене.

Открити са и две полета с насаждения от марихуана в напреднал етап на развиване, заяви ст. комисар Атанас Михов, шеф на ОДМВР – Варна.

Успоредно с това са тествани над 100 разнообразни обекти – заложни къщи, заведения, автоморги, пунктове за черни и цветни метали.

" Намерени са пари, открити са и описи, открити са разнообразни обозначения против имената им, само че все още не може да се каже дали имат съпричастност за пазаруване на гласове ", означи ст. комисар Атанас Михов.

От през вчерашния ден акция тече и в Ботевград.

„ От вчерашния ден тестваните лица са към 500. Около 380 са тестваните МПС-та. Съставени актове имаме 46, формирани фишове - 191. Имаме снимани 141 видеоклипа на нарушавания на скоростния режим “, съобщи Здравко Йотов, шеф на РУ-Ботевград.

Собственичка на магазин получи санкция за неиздаване на касов бон. За пазаруване на гласове в квартала, отхвърля.
На друго мнение са жителите.

Казват, че в този момент не се купуват гласове поради полицейските инспекции, само че когато те приключат, продажбата стартира. По думите им един глас върви по 50-60 лева и всички си продават гласовете.

До момента в града за търговия с избор са тествани 54 адреса и 8 лица от контингента, арестувани няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР