30 ромски бараки в Западен лесопарк бутна общината в Красна

...
30 ромски бараки в Западен лесопарк бутна общината в Красна
Коментари Харесай

Бутнаха 30 ромски бараки в Западен парк, вдигат дига срещу каруци

30 ромски бараки в Западен лесопарк бутна общината в Красна поляна. Теренът се разчиства от противозаконни сметища, стартира и построяването на вал, който да спре достъпа на каруци в парка. 

Разчистването на региона от постройки на самонастанили се жители ще продължи. Акцията се реализира от районна администрация „ Красна поляна ” взаимно с Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ”, Дирекция „ Социални действия ” на Столична община, 03 РУ–СДВР и ЧЕЗ-Електроразпределение.  Паралелно със събарянето на противозаконни постройки се извърша и почистване и рекултивиране на засегнатия терен. 

С цел спиране на незаконната процедура на изсичане на многогодишните дървета в лесопарк Западен парк, Столична община подхваща и ограничения за затрудняване на достъпа до лесопарка на транспортни средства, в частност на каруци, посредством създаване на диги в зоните за влизане в парка. Впоследствие те ще бъдат поетапно подсилени с създаване на ограда от подобаващи материали. Вече е създадено и техническо решение за ограда, което ще бъде поетапно изпълнено от общинско сдружение „ СОФИНВЕСТ “. Възложено е изследване за създаване на видеонаблюдение на части от територията на лесопарка. 

Дирекция „ Зелена система “ е предложила обособяването на 6 зони, с оглед по-ефективни ограничения против противозаконна сеч.Районирането на лесопарковата част беше и концепция на жители от региона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР