30% ръст на разходите за игри в САЩ през второто

...
30% ръст на разходите за игри в САЩ през второто
Коментари Харесай

Пандемията донесе печалби на гейминг индустрията

30% растеж на разноските за игри в Съединени американски щати през второто тримесечие

В изискванията на обществена изолираност американците се посветиха на видео игри
(снимка: CC0 Public Domain)

Периодът на пандемия от ковид нанесе сериозен удар на доста промишлености. Но има и печеливши бизнеси от карантината и обществената изолираност. Еедин от тях е промишлеността на игрите.

В изискванията на Covid-19 доста хората си останаха у дома и уплътниха огромна част от времето си с компютърни и конзолни игри. Така основателите на развлекателен програмен продукт и гейминг хардуер се оказаха печеливши.
още по тематиката
Според изследване на NPD Group, единствено жителите на Съединени американски щати са изразходвали повече от 11,6 милиарда $ за видео игри, конзоли и свързани с тях артикули през второто тримесечие на 2020 година

Тази сума е с 30% по-висока в сравнение с разноските за същия интервал (април-юни) на предходната година и със 7% повече по отношение на първото тримесечие на 2020 година, регистрират анализаторите.

По-голямата част от сумата, или 10,2 милиарда $, американците са похарчили за видео игри, сочат още настоящите данни за второто тримесечие.

В същото време търсенето на конзоли за игри се е нараснало с 57% до 848 млн. $. За слушалки, геймпади и други аксесоари геймърите в Съединени американски щати са похарчили 584 милиона $ в интервала април-юни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР