30% от средствата за ремонт на сгради - паметници на

...
30% от средствата за ремонт на сгради - паметници на
Коментари Харесай

Минеков: Почти изцяло са готови за внасяне в парламента предложенията за изменение и допълнение на ЗКН

30% от средствата за ремонт на здания - монументи на културата, да бъдат поети от отрасловото ведомство, а 20 % - от общините. Това плануват промени в Закона за културното завещание, които ще бъдат импортирани в идващия парламент. Това съобщи служебният министър на културата Велислав Минеков по време на доклада на свършеното през мандата. По думите му, той и екипът му са съумели да спасят музеите и музейните служащи с спомагателни 5,5 млн. лева, само че там следва още доста работа и заплащането към момента не е почтено. Над 1700 създатели са получили креативен стипендии за общо 7 млн. лева, а 38 млн. лева от народен фонд „ Култура “ са стигнали до своите получатели.

Продължават усложненията в Националния институт за недвижимо културно завещание, най-много поради ограничавания личен състав, съобщи още Велислав Минеков.

Почти напълно са подготвени за внасяне в Народното събрание предложенията за изменение и допълнение на ЗКН, сподели още той

По отношение на рестрикциите законът ще бъде мощен и противен, сподели още Минеков, само че в това време ще подаде ръка на притежателите, които ще получават финансова помощ за реституция и консервация

Вече имаме подготвен профилиран полицейски състав по ЗКН, добави още той и регистрира, че по време на ръководството му иманярството мощно е намаляло.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР