30% от руснаците са на мнение, че военните действия в

...
30% от руснаците са на мнение, че военните действия в
Коментари Харесай

Колко процента от руснаците искат войната в Украйна да спре възможно най-скоро?

30% от руснаците са на мнение, че военните дейности в Украйна би трябвало да бъдат " прекъснати допустимо най-скоро ". Това демонстрира изследване на ВЦИОМ - Всерусийския център за проучване на публичното мнение, до което са получили достъп публицистите от авторитетния уебсайт " Медуза ".

Проучването е извършено в края на юни по поръчка на Кремъл, само че резултатите от него не са оповестявани обществено. Официално ВЦИОМ не разгласява тези данни и не ги разяснява.

57% от респондентите са на мнение, че войната би трябвало да продължи.

Според резултатите от изследването, 56% от респондентите във възрастовата група 18-24 години упорстват войната да бъде прекъсната " допустимо най-скоро ". А 72% от интервюираните над 60-годишна възраст поддържат продължаването на " специфичната интервенция ".

В Москва и Санкт Петербург към 40% от интервюираните желаят преустановяване на военните дейности, а 48% са за продължаването им.

ВЦИОМ е проучил и връзката сред поддръжката за продължаването на войната и въздействието на медиите. Сред " дейните консуматори на интернет " 47% от интервюираните поддържат прекратяването на сраженията, до момента в който 35% са за тяхното продължение. За разлика от тях, измежду телевизионната публика единствено 22% поддържат прекратяването на военния спор, а 68% са за продължаването му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР