30% от желанието за покупка онлайн бива отказван в последната

...
30% от желанието за покупка онлайн бива отказван в последната
Коментари Харесай

30% от онлайн покупките се дискриминират въз основа избор на банкова карта

30% от желанието за покупка онлайн бива отказван в последната фаза със селекция на банковата карта и избора на страна за доставка, а едвам сред 9 и 12% от дребния и междинен бизнес оперира онлайн, отвън страната членка. Всичко това ще се промени след 3 декември 2018 година, когато отпадне географското блокиране. Това стана ясно от думите на еврокомисаря по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел по време на среща в Министерство на превоза с представители на Националното съдружие на общините в България. По време на срещата бе показана самодейността WiFi4EU.

Онлайн извършването на покупки от уеб сайтове на други страни членки на Европейски Съюз ще бъде допустимо преди Коледа. От 1-ви април пък всеки европейски жител ще може да се възползва от по този начин наречената преносимост на наличието.

" Тоест оттук насетне ще можем да пътуваме свободно със своите абонаменти на видео, филми или спортни излъчвания. Отпада една от бариерите, това не значи, че отпадат всички това е нашата цел с цифровия обединен пазар да създадем по този начин, че бариерите, които към момента съществуват да отпаднат ", разяснява Габриел. Общо самодейностите на Европейска комисия за създаване на единния дигитален пазар са 44.

Конкретна стъпка в това отношение е и съглашението за слагане завършек на географското блокиране. " Днес към момента доста малко компании оперират онлайн. Много малко жители на Европейски Съюз имат едни и същи условия за прилагане на покупки онлайн. Спомнете си какъв брой пъти всеки един от нас сега, в който направи покупка за доставка онлайн от уебсайт, намиращ се в друга държава-членка, се споделя, че доставката не съществува или бива прехвърлян към различен уебсайт, който към този момент е директно обвързван с страната. Нашите данни демонстрират, че 30% от желанието за покупка онлайн биват отказвани в последната фаза, когато бива селекционирана банковата карта. До този миг компаниите и тези, които реализират онлайн търговия имаха опция да постановат тези ограничавания ", уточни Габриел. По думите ѝ приказваме за дискриминация, основана въз основа на местоживеене или банкова карта.

" На това също ще бъде комплициран край. От 3 декември 2018 година всички се майтапим, че за Коледа ще има опция да вършим покупки онлайн. Ще се даде опция на дребния и междинен бизнес да реализират такава търговия. Днес цифрите са относително ниски едвам сред 9-12% от дребния и междинен бизнес правят такава търговия онлайн, отвън страната, в която се намира ", сподели още тя.

Министърът на превоза Ивайло Московски посочи, че има огромни провокации за развиването на цифровите услуги. Темите, които са значими по време на българското председателство са свързани с киберсигурността и развиването на 5G мрежите. По думите му това е изключително мъчно за България, защото радиочестотния бранш към момента не е разпределен, с цел да разреши развиване на 5G мрежите.

Друго предизвикателство, за което страната ни подписа меморандум със страните от Западните Балкани е за отпадането на роуминга. Вече има изпратени предложения на равнище регулатори със страните от Западните Балкани. " Процесът тече. Ние сме си дали един период в границите на половин година, само че той е съпътстващ с общата политика, която госпожа Габриел има като ангажимент по тематиката роуминг ", посочи Московски. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР