30 общински жилища във Враца ще бъдат основно ремонтирани, научи

...
30 общински жилища във Враца ще бъдат основно ремонтирани, научи
Коментари Харесай

Търсят кой да ремонтира 30 общински жилища във Враца

30 общински жилища във Враца ще бъдат главно ремонтирани, научи организация BulNews. След като общината организира пазарни съвещания със заинтригуваните компании за установяване на планирана цена за дейностите, към този момент има оповестена социална поръчка. Средствата, отделени за строителните работи, са 930 222.19 лв..
Предмет на публичната поръчка е „ Реконструкция и ремонт на общински жилища в модерни обществени жилища за настаняване на уязвими групи от популацията и други групи в неравностойно състояние “ по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. Неговата съществена цел е обезпечаване на еднакъв достъп до модерни жилищни условия и основаване на предпоставки за обществена интеграция и мотивация за интензивно включване в обществения живот на хора от уязвими групи от популацията и други групи в неравностойно състояние. 
Целеви групи са бездомници или хора, живеещи в неприятни битови условия; родители с деца, в това число такива с влошено здраве и с увреждания; хора в риск от беднотия и обществено изключване. 
Апартаментите, които ще бъдат ремонтирани, са 32 и се намират в жилищна постройка на бул. “Васил Кънчов “ 2Б. 28 от жилищата са двустайни, a четирите гарсониери на последния етаж ще се преобразуват в два тристайни жилището. Така община Враца ще разполага с 30 ремонтирани жилища, които да даде на нуждаещите се. 
В момента пространствата са употребявани за общински жилища, само че са в неприятно експлоатационно положение. Предвижда се вътрешен ремонт на всички стаи – ще бъде положен ламиниран паркет в спалните и теракот в дневните и кухните, ще бъдат актуализирани и санитарните възли. Съществуваща дървена дограма ще бъде сменена с PVC, а вътрешните порти - с интериорни. В плана е заложено също по този начин замяна на електро- и ВиК инсталациите. Отоплението на жилищата е планувано да се реализира от електрически конвектори. Вентилацията в кухненския бокс ще се реализира от абсорбатор, а в дневната и спалните пространства е естествена, от прозоръчните отвори. Вентилацията в тоалетните е насилствена с самостоятелни вентилатори, извеждани с въздуховоди на покрива. 
В общите елементи на постройката (коридори и стълбища) отчасти ще се изкърпи компрометираната мазилка, ще се подмени електрическата апаратура и осветлението, ще се пребоядисат стените и таваните и ще се подмени настилката на пода. На цялата постройка ще се изпълнят енергоспестяващи ограничения, топлоизолиране на външни стени, топлоизолиране покрив и замяна дограма по външни ограждащи детайли.
Ще бъде построен асансьор и рампа за по-лесен достъп на хора с увреждания. За реализиране на условията за евакуация при пожар, ще бъде построена външна железна евакуационна стълба по фасадата на постройката.
Фирмите, искащи да вземат участие в процедурата за избор на реализатор, могат да подават своите предложения в период до 22 март. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР