30 млн. лв. ще получат малки и средни предприятия, извършващи

...
30 млн. лв. ще получат малки и средни предприятия, извършващи
Коментари Харесай

30 млн. лв. безвъзмездна помощ ще получат автобусни превозвачи заради COVID кризата

30 млн. лева ще получат дребни и междинни предприятия, извършващи автобусни транспорти. Това стана ясно след подписването този вторник на контракт сред министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и министъра на стопанската система Лъчезар Борисов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Договорът е за даване на безплатна финансова помощ по процедурата " Подкрепа за дребни и междинни предприятия, извършващи автобусни транспорти, за превъзмогване на икономическите последици от COVID-19.
Снимка: БГНЕС
Около 1500 компании могат да се възползват от финансовата поддръжка. Минималната помощ може да е 3000 лева, а оптималната - 450 000 лева Документите могат да се подават към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

Условията за кандидатстване няма да бъдат оценени, а ще се преглеждат по допустимост, сподели Желязков.

Целта е средствата да доближат бързо до всички предприятия. Достатъчно е предприятието да има годен лиценз за осъществяване на активността.

Министър Борисов съобщи, че секторът на превоза е един от най-засегнатите от пандемията с ковид. Работата по Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност " по наличните антикризисни ограничения продължава ускорено. Приключена е оценката по процедурата за микропредприятия и скоро 173 млн. лева ще бъдат налични за предприятията, сподели той.

140 млн. лева към този момент са налични през Българската банка за развиване, в това число и за компании от бранш превоз, заяви още Борисов.
Снимка: БГНЕС
В коментар на евродоклада за върховенството на закона Желязков съобщи, че Еврокомисията има подобен взор за обстановката в България и като страна членка, която е приела и изповядва европейските полезности, следва да се съобразим и с рекомендациите и с градивната рецензия.

Подходът в министерството на превоза е понижаване на субективния фактор посредством построяването на електронни системи и електронни услуги, уточни Желязков и добави, че работят по превантивни ограничения.
Снимка: БГНЕС
Министър Борисов означи, че рекомендациите в евродоклада са справедливи. Министерството на стопанската система ще кандидатства пред Европейска комисия за взаимен план за анализиране напълно на бизнес средата в антикорупционната сфера, уточни той.

Пряка корупция в министерството не сме открили, имаме 11 сигнала, по които работят правоохранителните органи, и над 37 сигнала за административно закъснение, сподели още Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР