30-годишният от град Варна се нуждае от втора бъбречна трансплантация.

...
30-годишният от град Варна се нуждае от втора бъбречна трансплантация.
Коментари Харесай

Необходими са още средства за втора бъбречна трансплантация на млад мъж

30-годишният от град Варна се нуждае от втора бъбречна трансплантация.
Когато е едвам 19-годишен, той постъпва в болница с тежко влошена бъбречна функционалност, налагаща незабавно включване на хемодиализа. През месец декември 2014 година е трансплантиран от трупен донор в болница „ Лозенец “.
Пет години той е постоянен пациент на „ Александровска болница “.  От 1 септември 2019 година той още веднъж е на диализа. След затруднения от първата, втора трансплантация не може да бъде осъществена в България, а подобен тип трансплантации не се вършат в България и по тази причина се заплащат от НЗОК. Неговият татко ще бъде донор, заяви novavest.bg.
Трансплантацията е планувана за 21 януари и датата е доказана от болничното заведение в Гренобъл. Повече няма да бъде отлагана поради Covid-19.
Йордан е в Гренобъл с татко си и всичко върви по проект от болничното заведение, приготвят го за трансплантация, съвсем всеки ден му вършат диализа и десенситилизация. Сложени са му три ваксини и витамини да не се разболява.
Необходими са средства за още един месец престой в Гренобъл след трансплантацията – за квартира, преводач и непредвидени разноски, като за квартира се заплаща по 48 евро дневно, а за преводач по 20 евро на час.
Майката на Йордан изрича благодарности към всички, дарили средства:
 Да помогнем на Влади да прогледне! Да помогнем на Влади да прогледне!
Влади е единствено на 8 месеца, само че се нуждае от незабавна интервенция, с цел да прогледне. Тя може да се случи само в Тел Авив /Израел/. Стойнос...
„ Благодаря на всички хора с положителни сърца, които помогнаха на Йордан да замине за Гренобъл. “
Дарения могат да се вършат на следната банкова сметка:
IBAN: BG27STSA93000020977115
BIC: STSABGSF
Титуляр: Йордан Иванов Иванов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР