30-годишният Димитър Бундалов от Раковски в Пловдивско преди дни беше

...
30-годишният Димитър Бундалов от Раковски в Пловдивско преди дни беше
Коментари Харесай

За пчелите, жилото и меда: Кой е най-проспериращия пчелар в България?

30-годишният Димитър Бундалов от Раковски в Пловдивско преди дни беше определен за най-проспериращ млад пчелар на България за 2023 година Кой е той и за какво е оставил бижутата, с цел да отглежда пчели споделя Емил Кацаров.

Той сподели, че спечелването на състезанието го е направил доста благополучен

„ Нашият мед е най-хубавият в света. Има хиляди регистрирани билки. Няколко хиляди регистрирани билки в България. Както споделя баба Ванга – в България всяка трeвеичка е билка “, разяснява отличеният пчелар.

Медът освен лекува, само че и напълно трансформира тези, които го вършат, твърди Бундалов.

В Съюза на българските пчелари има постъпили сигнали, че през Украйна в Европейски Съюз се внасят огромни количество китайски мед

Преди осем години той инцидентно чува диалог за пчели и взема решение да опита да се занимава с пчеларство като занимание. Купува си първите два кошера… и не е обич от пръв взор: „ Отначало е мъчно. Отначало се подуваш като те жилят. Неприятно е, правиш неточности “, споделя младият мъж.

Казва, че пчелите усещат човешките страсти и мисли и реагират нападателно при яд и боязън.

Снимка: btvnovinite.bg

Сега Димитър има 200 кошера. Напуснал е работа и е трансформирал пчеларството от занимание в специалност. Вече може да се препитава единствено с пчеларство. Но е мъчно, тъй като пазарът е наводнен от евтин  мед, създаден отвън Европейския съюз. Оцелява като самичък продава на дребно продуктите си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР