30-годишнината от вдигането на военноморския флаг на учебно-спомагателния кораб Капитан

...
30-годишнината от вдигането на военноморския флаг на учебно-спомагателния кораб Капитан
Коментари Харесай

Във Варна отбелязаха 30 години от вдигането на военноморския флаг на кораба Капитан първи ранг Димитър Добрев

30-годишнината от повдигането на военноморския байрак на учебно-спомагателния транспортен съд " Капитан първи сан Димитър Добрев " беше маркирана с тържествена гала в пункта за базиране във Варна. На тържеството участваха командирът на пункта за базиране кап. първи сан Георги Георгиев, който връчи награди на отличили се военнослужещи, ветерани и членовете на екипажа на кораба. 
Преди началото на тържеството най-весело беше групата на ветераните, които си спомниха трагични моменти от службата си на кораба. Kапитан първи сан Марин Недев пристигна с внука си Симеон, който през днешния ден навършва осем годинии който честити юбилея на кораба.
" Пожелам на настоящия екипаж на кораба да държи в такова цветущо и положително положение кораба, както и да го употребява по предопределение ", добави капитан Недев, който е и преподавал във Висшето военноморско учебно заведение. 

Проблем за кораба остава фактът, че от 15 години не му е осъществен доков ремонт, защото нужните средства са близо милион, само че от управлението на Военноморските сили дават обещание това скоро да се случи.

Какво пожела 8-годишният Симеон на моряците, както и още от капитан Недев - можете да чуете в репортажа на кореспондента ни Даниела Стойнова в звуковия  файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР