30-годишнината от смъртта на трикратния световен шампион във Формула 1

...
30-годишнината от смъртта на трикратния световен шампион във Формула 1
Коментари Харесай

На пистата Имола почетоха паметта на трикратния световен шампион във Формула 1 Аертон Сена

30-годишнината от гибелта на трикратния международен първенец във Формула 1 Аертон Сена бе почетена в сряда на пистата " Имола ", където той катастрофира съдбовно по време на Гран при на Сан Марино през сезон 1994.

В памет на именития бразилски водач беше непокътната минута безмълвие в 14:17 ч., като също така бяха поднесени и цветя на завоя " Тамбурело ", където стана случая със Сена.

На събитието бе почетен и австрийският водач Роланд Раценбергер, който почина ден преди Аертон по време на квалификациите.

Сред фигурите, които почетоха възпоменателната гала бяха изпълнителният шеф на Формула 1 Стефано Доменикали, както и политици от Бразилия, Италия и Австрия.

В същото време трасето " Имола " бе налично за всички почитатели, които желаеха да почетат един от най-великите водачи за всички времена.

Смъртта на Аертон Сена докара до доста усъвършенствания в сигурността на пистата в Северна Италия, както и промени във Формула 1, включващи по-къси прави сектори, повече пространство към рисковите завои и по-малко мощни коли.

30 години по-късно " Имола " още веднъж е част от календара на Формула 1 и на 19 май ще одобри надпреварата за Гран при на Емиля Романя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР