30-годишен мъж ще остане в ареста, след като състав на

...
30-годишен мъж ще остане в ареста, след като състав на
Коментари Харесай

30-годишен остава зад решетките, шофирал след употреба на наркотици

30-годишен мъж ще остане в ареста, откакто състав на Окръжен съд–Добрич, удостовери наложената му от Районния съд мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

Мъжът е обвинен за това, че на 8 октомври т.г., в изискванията на повторност, е карал след приложимост на опиати, добити преди този момент без съответно позволение. За първото действие законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 до 5 години и санкция от 500 до 1500 лв., а за второто санкция до 1000 лв.. Разследваните закононарушения са осъществени в изпитателния период на предишно наказание на мъжа за шофиране след приложимост на опиати.

Окръжен съд - Добрич, откакто се срещна с материалите по досъдебното произвеждане отбелязва, че и двете разследвани действия се характеризират с висока степен на социална заплаха, като едното от повдигнатите обвинявания против мъжа е за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции, при изискванията на повторност.

Съобразявайки това, правосъдният състав счете, че е налице действителна заплаха както от укриване на обвинения за отбягване на възможна бъдеща наказателна принуда, по този начин и от осъществяване на друго закононарушение.

Определението на Окръжен съд – Добрич, е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР