30-годишен лекар от Пловдив е загиналият под връх Вихрен в

...
30-годишен лекар от Пловдив е загиналият под връх Вихрен в
Коментари Харесай

30-годишен лекар от Пловдив е загиналият под връх Вихрен турист

30-годишен доктор от Пловдив е починалият под връх Вихрен в Пирин тази заран. Той практикувал в София. Мъжът и приятелката му потеглили през днешния ден по мрачно дружно с лидер от хижа ”Вихрен ” към пиринския отличник.
Към 5,30 ч., малко преди да доближат " Джамджиев борд ", където мъжът се подхлъзва и полита по ската с надолнище 70 градуса, заяви struma.com. Открит е мъртъв в улей под " Джамджиеви скали ". С моторна шейна тялото на починалия е било превозено от спасителите от ПСС-Банско до местността " Шилигарника ".

Полицаи от РУП-Банско са снели показания в пункта на ПСС от останалите двама. След това тялото на починалия е било превозено за аутопсия до МБАЛ-Благоевград Не се е наложило потребление на хеликоптер за акцията в региона на връх Вихрен, защото още преди разсъмване се е открило, че потърпевшият е умрял, оповестиха от Планинската избавителна работа към БЧК. Първата избавителна група от седем души е отпътувала в 06.30 часа, с цел да окаже подпомагане, след което към тях са се включили още сътрудници. Акцията е завършила към 11 ч.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР