30-годишен кипърец бе транспортиран от приятелите си в атинската болница

...
30-годишен кипърец бе транспортиран от приятелите си в атинската болница
Коментари Харесай

Кобра ухапа 30-годишен в Атина, живеел с нея в дома си

30-годишен кипърец бе превозен от приятелите си в атинската болница през вчерашния ден следобяд, откакто бе ухапан от кобра. Състоянието му е сериозно и се намира в отделението за интензивно лекуване на болница Агиос Саввас.

Според информация, случая е станал в дома на младежа, където се опитал да нахрани змията, която го ухапала по ръката.

Според показания на негови другари, 30-годишният психолог по специалност е бил фен на змиите и е имал 17 змии в жилището си в центъра на Атина, някои от които отровни и много рискови.

Един от двата му профила в Instagram е цялостен със фотоси на отровни влечуги, макар че не е ясно дали всички тези влечуги му принадлежат.

Около 20.30 часа потърпевшия е интубиран. Според лекари положението на 30-годишния е сериозно.

Рано тази заран му е дадена противоотровата за отровата на индийската кобра, която е дойде с частен полет от Кипър, защото в Гърция няма противоотрова.

Влечугото ухапало 30-годишния е Моноклева кобра (Naja Kaouthia) и се среща основно в Индия, Китай, Камбоджа и Виетнам. Главата е кръгла, а очите са дребни.Отровните зъби са ситуирани в горната челюст. Дължината на влечугото доближава 1,7-1,9 метра. Максималната дължина е до 2,4 метра.

Този тип кобра има смъртоносна отрова и когато се инжектира в човешкото тяло, той с изключение на неврологични и нервно-мускулни признаци предизвиква даже унесеност, хипотония. Смърт може да настъпи в някои случаи даже в границите на 60 минути.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР