30 години след падането на Берлинската стена и завръщането към

...
30 години след падането на Берлинската стена и завръщането към
Коментари Харесай

Царя: Още не можем да се отървем от марксизма

30 години след рухването на Берлинската стена и завръщането към демокрацията, ние към момента не можем да се отървем от дълбокия отпечатък, който марксизмът е оставил на нашето общество. Това споделя някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски в изявление за уеб страницата www.incorrect.gr.
По думите му " резултатите на една потискаща и провалена идеология са засегнали съвсем три генерации българи ".

На въпрос по какъв начин се е трансформирал животът му след рухването й у нас, Сакскобургготски дава отговор: " Въпреки събитията, основно политически, аз постоянно съм работил и служил като законен суверен на България, какъвто съм. В този смисъл не е имало действителна смяна ".

По думите му няма подозрение, че конституционните или парламентарните монархии са също толкоз демократични, колкото свободно избираните републики. Според Царя в днешно време нормално монархията има балансираща и успокояваща роля.

" Непрекъснатостта има спомагателна изгода за усмиряване на водите или понижаване на антагонизмите, като не се постанова да минава през президентски избори на всеки четири или пет години. Монархията има и държавни знаци, каквито няма друга система. За тези, които намират " автоматизираното заместничество " за недемократично, бих попитал дали в днешния високопрофесионален и профилиран свят може да има по-добре квалифициран човек от престолонаследника, който от първия ден в живота е бил подготвян за тази работа ", аргументира се Симеон II.

Той акцентира обаче, че налагането на една или друга система е недемократично и преди всичко е избор на хората.

Попитан за връзките сред България и Гърция, Сакскобурготтски споделя, че връзките сред двете страни са се нараснали и са укрепнали, което способства за хармонията в района с стопански изгоди за хората.

Той разяснява и Споразумението от Преспа с думите, че всяко съглашение единствено по себе си постоянно е плюс, стига да бъде свободно признато от подписалите, а не наложено от “диктата на великите сили”. По думите му договорите и споразуменията би трябвало да се ползват на процедура и вероятно да бъдат усъвършенствани, в случай че е належащо.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР