30 години след онзи злополучен 15 април 1989 г., шефът

...
30 години след онзи злополучен 15 април 1989 г., шефът
Коментари Харесай

Обявиха за невинен началника на полицията на "Хилзбъро" през 1989 г.

30 години след оня злощастен 15 април 1989 година, шефът на полицията, виновен за организацията на защитата на мача сред " Нотингам Форест " и " Ливърпул " на стадион " Хилзбъро " в Шефилд, беше разгласен за почтен.

Съдът в Престън разгласи, че Дейвид Дакънфийлд не е отговорен за непредумишленото ликвидиране на 96 от почитателите на мърсисайдци.

Снимка: Reuters

Те умират, откакто са смачкани от прииждащата навалица наоколо до защитните огради по време на срещата от шампионата за Купата на Англия. Според близки на умрелите, съществена отговорност за тази покруса носи полицията. Нейните представители в началото изтласкват почитателите, а след това не се намесват съответно, с цел да спасят част от последователите, които желаят да се измъкнат на терена, настояват опечалените.

369 души повдигнаха групов иск против Данкънфийлд и останалите служители на реда през 2016 година за обезщетение за 19 млн. паунда.
Семействата на починалите в нещастието на " Хилзбъро " съдят полицията за 19 млн. паунда (ВИДЕО) 369 души с желае за "нанесени вреди "
" Това е най-дългият правосъден развой в историята на английската правна система. Трагедията, която се отрази на здравето и на целия живот на фамилиите, които изгубиха най-скъпите си хора, остава неизмерима и целият ни град споделя болката им ", разяснява кметът на Ливърпул Джо Андерсън, който дефинира решението на съда за " скандално " и " разочароващо ".

То не е дефинитивно, а против полицията, охранявала " Хилзбъро " се водят още обособени каузи.
27 години по-късно: Справедливост за 96-те жертви от " Хилзбъро " (ВИДЕО) Според правосъдните заседатели полицията носи виновност за трагедията
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР