30 години има политика, която не води до реалната интеграция

...
30 години има политика, която не води до реалната интеграция
Коментари Харесай

Цветанов: Да не замитаме проблема с интеграцията на ромите

30 години има политика, която не води до действителната интеграция на ромите. В управническата стратегия на кабинета " Борисов 3 " е заложено да се стартира от най-важното – образованието, връщането в просветителната система на децата, които са отпаднали. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Напрежението, което ескалира, води до неспособност за изпълняването на тази стратегия. За мен по-важно е да понижаваме тази ескалация на напрежението и интензивно да участваме в решаването на проблемите. Там, където законът не съблюдава, би трябвало да сме безапелационни. Проблем има и не би трябвало да го замитаме, съобщи Цветанов.

Проблемът би трябвало да бъде решаван със систематичен метод. В рамките на ходина успяхме да върнем над 20 000 деца в учебно заведение, акцентира зам.-председателят на ГЕРБ.

Той разяснява и процедурата за избор на нов изтребител за Българската войска. Това е допустимо най-прозрачната процедура – има работна група, има отчет, има решение на Министерски съвет, ще има и спор в Народното събрание. Правим всичко допустимо в началото оповестената цена да бъде понижена. Всяко решение за капиталов разход на която и да е страна в Европейския съюз, най-после постоянно е политическо решение В момента има един конфликт на прозрачността на процедурата, която прави държавното управление и процедурата, направена небрежно и на мрачно от служебния кабинет на служебното държавно управление на Румен Радев, уточни Цветан Цветанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР