30 години! Чакането за феновете на Ливърпул приключи! Тимът отново

...
30 години! Чакането за феновете на Ливърпул приключи! Тимът отново
Коментари Харесай

Преди 30 години: Тиранозавър, "Семейство Симпсън", Горбачов и "Ливърпул" шампион

30 години! Чакането за почитателите на " Ливърпул " завърши! Тимът още веднъж е първенец на британската футболна Висша лига!

И по някаква подигравка на ориста, мърсисайдци още веднъж побеждават, когато в светът всичко е обърнато с краката нагоре. Първенството беше прекратено през март поради пандемията от ковид, Юрген Клоп и момчетата му чакаха у дома, по-късно поетапно започнаха тренировки, тестваха се всяка седмица. И най-после... Спечелиха купата си, до момента в който гледаха по какъв начин " Челси " побеждава директния им съперник " Манчестър Сити " с 2:1.
Вече ни вярвате, нали? "Ливърпул " най-сетне го направи. Спечели купата в Англия
Всъщност и при последната купа на " Ливърпул ", през 1990 година светът преживяваше самобитен катарзис!

Титлата на мърсисайдци тогава вървеше с политически промени в Европа, научни открития, първи епизод на емблематични кино и телевизионни поредици, естествени катаклизми и... Бон Джоуви.

Политическите промени в Европа започнаха още в края на 1989 година Тогава беше оповестено премахването на рестриктивните мерки на пътуванията сред Източен и Западен Берлин. Година по-късно стартира формалното срутване на Берлинската стена. Днес от нея са непокътнати единствено обособени елементи, които притеглят туристи.



Всъщност цяла Източна Европа се трансформира. У нас се организира Седмото Велико Народно заседание. Приета е нова Конституция, ново държавно устройство и правилото на разделяне на управляващите.

Михаил Горбачов - общоприет секретар на Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз и ръководител на Президиума на Върховния съвет на Съюз на съветските социалистически републики, а от 1990 година президент на Съюза, печели Нобелова премия за мир. Причината са напъните му за понижаване на напрежението по време на Студената война.

Снимка: Getty Images

Борецът за човешки права Нелсън Мандела е освободен от пандиза, откакто прекара 27 години в килия поради разбиранията си за тъждество сред хората.



Светът обаче продължава да се върти, а на Острова към този момент потриват ръце, че ще могат да стигат до Европа и с коли. Строи се тунелът под прохода Ла Манш. През 1990 година копаещите от страна на Франция и на Англия най-сетне се срещат под водата.



В Съединени американски щати пък е открит един от най-добре непокътнатите скелети на тиранозавър. Ще би трябвало да изчакаме още 2 години, с цел да гледаме " Джурасик парк ".

Снимка: Getty Images

Но пък тъкмо през 1990 година започва едно събитие в телевизионните сериали. Те са анимационни, жълти и не доста подобаващи за деца. Първият епизод на " Семейство Симпсън " е излъчен в Съединени американски щати.



Няма по какъв начин да не споменем и един различен филм - " Сам у дома ". Първите завършения на Кевин гледахме преди 30 години.



В музикалните ранглисти пък господства Джон Бон Джоуви с песента " Blaze Of Glory ".



Както и " Ванила Айс " с емблематичната " Ice Ice Baby ".



И на този декор, " Ливърпул " става първенец за 18 пъти!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР