30 души са задържани във Варненско при специализирана полицейска операция

...
30 души са задържани във Варненско при специализирана полицейска операция
Коментари Харесай

30 са задържани при спецоперация във Варненско, белезниците щракнаха и на двама в Петрич

30 души са арестувани във Варненско при профилирана полицейска интервенция против стандартната престъпност и пазаруването на гласове.

Това заяви пред медии началникът на отдел " Охранителна полиция " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Варна комисар Илиян Илиев.

Акцията е почнала в среднощ и се организира на територията на всички общини в региона, посочи комисар Илиев.

От началото на спецоперацията досега са тествани 914 лица. Установени са и трима водачи, карали под въздействието на опиати.

Има построени КПП-та в град Долни чифлик, село Дъбравино и Гроздьово.

Двама мъже от Петрич са арестувани след сигнал за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите , оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Благоевград.

След подхванати дейности от чиновници на Районно ръководство - Петрич е осъществена инспекция на две жилища в града, населявани от двама мъже на 37 и 35 години. В дома на 35-годишния униформените чиновници са разкрили газов револвер, четири патрона и въздушна пушка. Образувано е досъдебно произвеждане, оповестяват от ОДМВР - Благоевград. Двамата мъже са тествани и за възможна съпричастност към пазаруване на гласове. Задържани са със заповед за задържане за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

През миналата седмица на територията на област Благоевград стартира акция по линия на противодействието на битовата и стандартната престъпност в дребните обитаеми места, както и престъпления и спекулации с цените на дървата и пелетите за отопление, с оглед идния отоплителен сезон. В рамките на акцията се правят и инспекции за търговия с гласове, сподели на брифинг в Разлог през миналата седмица шефът на ОДМВР - Благоевград ст. комисар Георги Кандев.

От през вчерашния ден в Ботевград, Самоков и Ихтиман се организира профилирана полицейска интервенция . Тя ще продължи три дни, като задачата е попречване на закононарушения срещу политическите права на жителите, по отношение на идните избори, застраховане на публичния ред и сигурността на придвижването, ориентирана е и против стандартната престъпност. Това сподели на брифинг Здравко Йотов, шеф на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Ботевград.

Проверяват се търговски и други обекти от екипи на полицията, Национална агенция за приходите, дирекцията по сигурност на храните и РЗИ. " Ефектът от тези интервенции е огромен, тъй като популацията усеща поддръжка от Министерство на вътрешните работи ", сподели Йотов.

Той заяви, че досега няма арестувани лица и сигнали за пазаруване и пласиране на гласове. Имало е два сигнала, само че не са открити данни за закононарушения.

При беседите, които организирахме, се оказва, че хората, които преди години са били свързани с пазаруване на гласове са се отдръпнали и изясняват, че това е доста мъчно сега при машинното гласоподаване. Никой не може да подсигурява даден избор за дадена политическа мощ, изясни началникът на районното ръководство.

Йотов заяви, че досега при акцията има установени дребни нарушавания. Съставените актове са 46, фишовете са 191, тестваните лица са към 500, а тестваните коли 380. Профилактирани са осем души от контингента. Също по този начин са тествани 54 обекта, като два търговски обекта са затворени поради липса на касов уред.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР