30 дни. Такъв срок дават на компаниите, работещи по изграждането

...
30 дни. Такъв срок дават на компаниите, работещи по изграждането
Коментари Харесай

САЩ готви санкции заради ”Балкански поток”. Русия иска да разшири влиянието си

30 дни. Такъв период дават на фирмите, работещи по построяването на два извънредно значими за Русия обекта, да спрат активността си непринудено. В противоположен случай се плануват наказания от страна на американската администрация.
към Закона за отбрана на енергийната сигурност на Европа. Става дума за газопроводите “Турски поток” и “Северен поток - 2”.

" Продължаваме да призоваваме Русия да престане да употребява енергийните си запаси за насилствени цели. Русия употребява своите тръбопроводи за експорт на сила, с цел да сътвори национални и районни зависимости от съветските енергийни доставки, употребявайки тези зависимости, с цел да разшири своето политическо, икономическо и военно въздействие, да отслаби европейската сигурност и да подкопае ползите на националната сигурност и външната политика на Съединени американски щати ", показват от Държавния департамент.

“Тези тръбопроводи също понижават европейската енергийна диверсификация и оттова отслабват европейската енергийна сигурност”, показват още от американска страна.

Департаментът изрично декларира, че ще разшири обсега на вероятните наказания, като към него към този момент ще са включени и компании, които дават услуги на притежателите на корабите по строителството на газопроводите. Това значи, че глобени ще бъдат компании, които доставят и надлежно инсталират съоръжение на плавателните съдове.

Газопроводите и България

Разширяването на тръбопроводната мрежа е един от свадите, задълбочили се през последните седмици. Междувременно пък това е и горделивост на премиера Борисов. По нищо не проличава, че българските управляващи са изключително обезпокоени от възможни наказания от страна на Съединени американски щати.

ФрогНюз напомня, че съгласно информация на “Биволъ” и “БОЕЦ” точно съветски компании вземат участие в градежите на “Балкански поток”. За Съединени американски щати няма никаква разлика сред “Турски поток " и " Балкански поток” като от американска страна става въпрос за един и същи газопровод, без значение от името на трасето на родна територия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР