30 деца са загинали по пътищата от началото на годината

...
30 деца са загинали по пътищата от началото на годината
Коментари Харесай

30 деца са загинали по пътищата у нас до края на октомври

30 деца са починали по пътищата от началото на годината до края на месец октомври, а 1136 са ранените в пътни произшествия. За същия интервал на предходната година са починали с девет деца по-малко .

Това стана ясно от думите на специалиста от Агенцията за пътна сигурност Росен Рапчев пред „ БНР “. Той посочи, че 23 от 30-те деца са починали в произшествия , до момента в който са пътували в коли .

По негова оценка най-честата причина за нещастията е неналичието на отговорност от страна на водачите, изключително когато децата не са вярно обезопасени в автомобила .

Статистиката демонстрира, че децата на възраст сред 10 до 17 години са най-уязвимата група. Рапчев подсети, че до навършване на 12 години всички наложително би трябвало да пътуват в детско столче , а по-късно с предпазен колан. 

„ Много от хората не знаят, че освен слагането на колан, само че и метода, по който той би трябвало да бъде контролиран и пристегнат, това също оказва доста значение за по- дребните вреди, в случай че настъпи пътнотранспортно произшествие “.

Препоръките на специалиста включват внимание при шофиране през зимните месеци , като приканва родителите и водачите да обръщат особено внимание на сигурността на децата в автомобила и да бъдат по-съсредоточени по време на шофиране.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР