30 деца, които тренират кану-каяк, са лишени от тренировки три

...
30 деца, които тренират кану-каяк, са лишени от тренировки три
Коментари Харесай

30 деца лишени от тренировки заради заключена база и смяна на треньори

30 деца, които упражняват кану-каяк, са лишени от тренировки три седмици преди присъединяване си в Държавния самостоятелен шампионат.

Председателят на клуба по кану-каяк „ Георги Демирев “ Цвета Демирева през днешния ден е затворила за достъп гребната база на езерото в Николово, като е сменила патроните на вратите към базата и хангарите с лодки. Уведомила е двете дългогодишни треньорки Ева Пашева и Маринела Цонева,че от на следващия ден към този момент не са треньори към нейния клуб.

Демирева не е дала никакви пояснения и претекстове за дейностите си, а изненадващата вест стана мотив късно довечера родители и треньори да се съберат пред входа на Спортното учебно заведение в Русе. Ева Пашева, която работи в спорта от 42 години, описа предисторията на влошените взаимоотношения с ръководителя на клуба. Те са почнали след кончината на предходния ръководител Георги Демирев, с който дружно са основали клуба. Според Пашева е било морално отпред да застане член на неговата фамилия и това е била щерка му. По думите на треньорката, вместо да развива клуба, Цвета Демирева прогонва построени състезатели, в това число и национала Мирослав Кирчев. Кулминацията е била през днешния ден, когато е пристигнала въз основата и е декларирала, че повече не желае да работи с двете треньорки и ги освобождава от на следващия ден. „ Това не е компания и тя не е едноличен търговец, това са ориси на децата. Редно ли е да затваря базата и лодките и да лишава 30 деца от подготвителен развой, от труда и фантазиите, които те могат да осъществят “, сподели Ева Пашева.

Твърденията на Цвета Демирева, че базата може да е общинска, предоставена на клуба, само че лодките и греблата са нейни, бяха опровергани от треньорката Маринела Цонева. Тя изясни, че огромна част от инвентара е по стратегии, по които двете с Ева Пашева са работили години наред, обезпечени посредством спортното министерство и общината.

Националният играч Мирослав Кирчев също участва да поддържа треньорките и родителите. Той изясни, че има подаден сигнал към прокуратурата за дейностите на Цвета Демирева още през февруари, защото има фалшифицирани документи от общо заседание на клуба. Самият той е бил освободен от клуба, откакто е донесъл доста наслада и медали на България и Русе дружно с Ева Пашева.

Родителите, които се бяха събрали, бяха безапелационни, че не желаят други треньори. Те са поверили децата си на тези две специалистки, няма да ги пуснат на подготовка с други хора и считат, че дейностите на Цвета Демирева са неприемливи.

Треньорките и родителите разчитат на реакция от страна на институциите – прокуратура и изключително община, защото базата в Лесопарка е общинска благосъстоятелност и е предоставена за прилагане на клуба и състезателите, а не в еднолично предписание на ръководителя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР