30 956 души са преминали през УМБАЛ Бургас през 2017

...
30 956 души са преминали през УМБАЛ Бургас през 2017
Коментари Харесай

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ

30 956 души са минали през УМБАЛ Бургас през 2017 година Броят на постъпилите пациенти гладко се усилва спрямо предишни години. Съотношението на незабавни и планови пациенти е 80 на 20 %, което значи, че болничното заведение е дирек в оказването на незабавна и неотложна помощ, разяснява шефът на здравното заведение доктор Бойко Миразчийски.

Една от аргументите пациентите да търсят всеобщо УМБАЛ за незабавна помощ е фактът, че дежурствата по график сред лечебните заведения по педиатрия, урология, неврохирургия, бяха отстранени. Дежурствата създаваха дискомфорт и неустановеност в пациентите, изключително при родителите на дребни деца, които не знаеха коя болница да търсят в случай че им се наложи. От края на предходната година управлението на УМБАЛ Бургас реши да направи всичко допустимо, с цел да обезпечи денонощен непрестанен банкет на пациенти във всички отделения.

При плановите пациенти също е налице растеж. Абсолютен рекордьор е Отделението по ревматология, което предходната година е приело 1604-ма пациенти. За съпоставяне – през 2015 година миналите пациенти са 1125, през 2016 – 1281. Отделението работи най-вече с планов банкет и има листи на чакащите.

През 2017 година болничното заведение е лекувала със свои средства за към 250 000 лева неосигурени и пациенти в животозастрашаващи положения. Тези пари също образуват задължения и се възвръщат извънредно мъчно.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР