30,7 градуса бяха измерени на две места в област Валенсия

...
30,7 градуса бяха измерени на две места в област Валенсия
Коментари Харесай

Лято през януари: Рекордните близо 31 градуса за континента отчетоха в Испания

30,7 градуса бяха измерени на две места в област Валенсия
Испания регистрира най-високата температура, измерена в Европа през януари - над 30 градуса. От няколко дни стойностите в доста региони на страната доведоха до чувство за съвсем лятно време.

30,7 десети бяха измерени на две места в област Валенсия. Това е най-впечатляващата температура, само че за януари към този момент са насъбрани повече от 100 месечни върха. Това заяви испанската метеорологична работа, представена от БНР.

Синоптиците обясниха, че високите температури в Южна Европа, се дължат на антициклон, който придвижва гореща въздушна маса от юг. Липсата на облачност също е довела до стопляне. Необичайно високите стойности за това време от годината продължиха в доста елементи от Испания и през уикенда, като от на следващия ден се чака захлаждане.

Горещините доведоха до чувство за съвсем лятно време в доста крайбрежни региони и плажовете се изпълниха.

Промяната беше внезапна - тук-там с към 20 градуса спрямо предходната седмица, когато в Испания и други елементи на Европа времето беше студено и дъждовно, дори със снеговалежи в редица региони.

През последните няколко дни обаче в доста обитаеми места бяха достигнати най-високите температури за това време на годината от повече от 20 години насам.

Експертите регистрират наклонност на все по-чести интервали на извънредно високи температури, които свързват с изменението на климата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР