30 000 деца не са включени ефективно в електронно обучение

...
30 000 деца не са включени ефективно в електронно обучение
Коментари Харесай

Вълчев: 30 000 деца не са включени ефективно в дистанционното обучение

30 000 деца не са включени дейно в електронно образование от разстояние, уточни просветният министър Красимир Вълчев по време на онлайн полемика за проблемите с отдалеченото образование. Той добави, че броят им е намалял по отношение на пролетта, когато още веднъж всички минаха към уроци от у дома и 36 000 възпитаници не са съумели да се включат в тях.

„ Не можем да закупим 700 000 устройства, с цел да кажем, че сме обезпечили еднакъв достъп, само че с спомагателните средства системата прави вероятното да се обезпечат повече устройства.”, сподели Вълчев.

„ Много от децата имат смартфорни и учат. Те не са в тези 31 000, които не учат. Има и такива с телефони, само че не учат.”, уточни министърът. По думите му към 15% от възпитаници и в присъствено образование не са ангажирани с образователния развой.

18 000 устройства към този момент били раздадени на учениците от учебните заведения, уточни Вълчев. До януари пък би трябвало да бъдат закупени и доставени устройства с учебните бюджети със средствата, които бяха отпуснати от страната. До тогава школата могат да си оказват помощ взаимно и тези, които нямат устройства да изискат посредством просветителните инспекторати подпомагане за такива от прилежащо на тях учебно заведение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР