3-те начина за публикуване на гаранция в окръг Фултън

...
Когато бившият президент Доналд Тръмп пристигне в затвора на окръг
Коментари Харесай

Когато бившият президент Доналд Тръмп пристигне в затвора на окръг Фултън по-късно тази седмица, за да се предаде по делото за престъпни избори, той ще може да избира между три различни начина да плати гаранцията от 200 000 долара, която ще го предпази от задържане в съоръжението като неговият случай се разгръща.

Тръмп, подобно на 18-те си съобвиняеми в разрастващия се случай за рекет, заведен миналата седмица от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, ще има възможност да плати гаранцията в брой, чрез професионална компания за облигации или като внесе само 10% от общата сума количество.

Уилис даде на обвиняемите срок до обяд в петък да се предадат в затвора и вече редица от тях са договорили така наречените гаранционни заповеди с нейния офис, за да осигурят бърз процес на предаване.

Към вторник следобед само двама от обвиняемите се бяха предали, включително Скот Хол, самият той професионален слуга в Атланта, който беше обвинен по делото в престъпления, свързани с предполагаемото му участие в нарушение на системата за гласуване в окръг Кофи, Джорджия.

Ето какво трябва да знаете за плащането на гаранция в окръг Фултън.

Три различни начина за плащане

В окръг Фултън обвиняемите имат три начина да уредят сумата на гаранцията, посочена в заповедта им за гаранция, която по същество е „споразумение за престой извън затвора“, очертаващо сумата пари, която трябва да внесат, за да избегнат задържани, докато се разгръща наказателното им дело.

Първият е с пари в брой, което изисква сумата да бъде платена изцяло в затвора.

Вторият начин е чрез „търговска гаранция“, при която ответникът ще използва професионална компания за облигации. Офисът на шерифа на окръг Фултън публикува „списък с одобрени облигации“ за регионални компании, с които работи. Ако ответникът избере тази опция, компанията всъщност не плаща никакви пари на окръга, но ответникът ще трябва да плати такса на компанията за използване на техните услуги.

Третата опция, достъпна за обвиняемите, е „10% програма за затвора на окръг Фултън“, която позволява на ответника да плати само 10% от общата сума на гаранцията – плюс такси и други свързани разходи.

Изборният адвокат на Тръмп Джон Ийстман, който също се предаде във вторник, избра опцията от 10%, както и Хол.

 Бившият президент Доналд Тръмп прави пауза за аплодисменти от тълпата, преди да говори като основен лектор на 56-ата годишна вечеря на сребърния слон, организирана от Републиканската партия на Южна Каролина на 5 август 2023 г. в Колумбия, Южна Каролина. Бившият президент Доналд Тръмп прави пауза за аплодисменти от тълпата, преди да говори като основен оратор на 56-ата годишна вечеря на сребърния слон, организирана от Републиканската партия на Южна Каролина на 5 август 2023 г. в Колумбия, Южна Каролина. Мелиса Сю Геритс/Гети изображения

Суми по облигации и други провизии

Заповедите за гаранция, които се договарят между адвокатите на обвиняемите и Уилис, посочват поведението, което е забранено да извършва обвиняемият, и уточняват сумата, която трябва да плати за всяко обвинение, повдигнато срещу тях по делото.

За Тръмп, който беше обвинен в 13 престъпления по делото, неговите 200 000 долара включват 80 000 долара за предполагаемо нарушаване на закона за рекет в Джорджия и 10 000 долара за всяко от останалите 12 обвинения, повдигнати срещу него.

За разлика от някои от неговите съобвиняеми, бившият президент е изрично забранен в заповедта си да използва социалните медии, за да атакува своите 18 съобвиняеми по делото, както и всички свидетели и 30-те необвинени съзаговорници.

Делото за подривна дейност в изборите в окръг Фултън бележи първия път, когато условията за освобождаване на Тръмп включват парична гаранция и забрана за сплашване чрез социални медии.

Процесът на одобрение

Процесът на одобрение на заповеди за гаранция за съгласие включва прокурори от офиса на Уилис и адвокати на защитата, които се срещат и съгласуват условията на заповедта. След това те споделят договорената поръчка по електронен път със съдебния персонал на съдията, на когото е назначено делото.

Съдията ще прегледа условията и ако е съгласен с рамката, съдията ще го подпише и ще изпрати споразумението за облигации в офиса на секретаря, преди да бъде публикувано публично онлайн.

Ако прокурорите или адвокатите на защитата не могат да се споразумеят за гаранция, ще бъде насрочено изслушване със съдията.

Връщане на средствата

Ответниците могат да си върнат парите, които са внесли, само ако отговарят на изискванията за външен вид на заповедта за гаранция, което означава, че ще се явят на всички съдебни заседания, на които се изисква да присъстват. Дори ако обвиняемият е осъден за престъпление, той пак може да възстанови парите, които е платил, ако е изпълнил изискването за явяване в съда.

Същото важи и за програмата от 10%, въпреки че ответникът няма да получи обратно таксите и другите разходи, свързани с използването на тази опция.

В случай на професионална облигационна компания, компанията може да носи финансова отговорност само ако ответникът не се яви за явяване в съда. И независимо дали спазва поръчката си за облигации, ответникът не получава обратно таксата, платена на компанията за използването му.

Закари Коен и Холмс Либранд от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР