3 млн. долара глоба бе наложена на две големи японски

...
3 млн. долара глоба бе наложена на две големи японски
Коментари Харесай

3 млн. долара глоба за японски компании заради нелоялна конкуренция

3 млн. $ санкция бе наложена на две огромни японски строителни компании поради скрито съглашение посред им. Целта на съглашението била продобиване на контракти за гигантския план по построяването на железопътна линя по технологията маглев (магнитна левитация) в Япония.
Планирано е най-модерните влакове по технологията маглев да стартират да транспортират пасажери сред Токио и Нагоя в централната Япония през 2027 година, по-късно мрежата ще бъде продължена до Осака, съобщи БГНЕС.
Огромният план, който се прави оценка на към девет трилиона йени (86 милиарда долара), е очевидец на голям брой компании, които се конкурират за контракти, вариращи от създаване на тунели до градеж на гари.
Японската комисия за лоялна търговия повдигна обвинявания против четири компании през март за хипотетични нарушавания на антитръстовите правила, като ги упрекна, че поделят предстоящите разноски за строителни работи.
На 22 октомври окръжният съд в Токио подреди на една от тези компании, Obayashi, да заплати 200 милиона йени (1,77 милиона долара), а втората - Shimizu, да заплати 180 милиона йени.
В изказване от Obayashi обявиха, че уважат правосъдното решение и ще създадат „ всичко по опциите си за вземането на превантивни ограничения и други спомагателни стъпки “, с цел да възстановят доверието към компанията. От Shimizu описаха стореното от тях като „ непростимо “.
Влаковете по технологията маглев ще се движат с към 500 км./ч., което е съвсем два пъти по-бързо от сегашните влакове-куршуми в Япония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР