3 милиона лева може да загуби община Созопол, ако не

...
3 милиона лева може да загуби община Созопол, ако не
Коментари Харесай

Първият работен ден на созополския кмет започна с протест

3 милиона лв. може да загуби община Созопол, в случай че не бъдат подписани документите за създаване на първия стадий от площадката за краткотрайно предпазване на боклуци край Атия. Това разгласи през днешния ден новият кмет на Созопол Тихомир Янакиев, съобщи zonaburgas.bg. По думите му, срокът за парафиране на книжата изтича през днешния ден, прецизирали от Министерството на околната среда и водите, а при липса на единодушие администрацията ще би трябвало да заплати неустойки от няколко милиона лв..

Първият работен ден на Янакиев стартира с митинг пред общината. Близо 50 души от Сдружение " Чиста Атия " издигнаха лозунги за прекъсване на плана.

" Вече желаех в публично писмо да бъдат конкретизирани неустойките, които би трябвало да платим при възможен отхвърли от наша страна. Все още нямам отговор. Срокът за сключване на документите за осъществяване на първия стадий изтича през днешния ден. Все още нямам отговор. Доколкото знам през днешния ден трябваше да имаме среща с представители на екоминистерството, само че разбрах, че няма да се организира ", сподели Янакиев.

Той е безапелационен, че разговорът с жителите на Атия няма да бъде пресечен. Проект ще има единствено, в случай че се получи единодушието на живеещите там, стана ясно от думите му.

По интернационален план край Атия би трябвало да се построи площадка за предпазване на краткотрайни битови боклуци и строителни такива. " Чиста Атия се бори от месеци за прекъсване на този обект. Месец има до края на периода за осъществяване на първа част по осъществяването. Ние приветстваме сходна самодейност, тя е чудесена, само че не и да се прави на този терен. Той не е подобаващ за сходни действия. Атия не дава 50 декара гора. Не сме подготвени да изсечем Бакърлъка, с цел да имаме тези площадки ", споделиха протестиращите пред общината.

Плановете са край Атия се обработват строителни боклуци, битова електроника и медикаменти с изминал период на валидност. По-рано тази година от екоинспекцията в Бургас увериха, че заплаха от замърсяване няма, а позицията удостовери и екоминистърът, който беше посрещнат с протестно шествие в Атия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР