3-метрово икономично казанче изобрети пенсиониран учител. Според Георги Димитров от

...
3-метрово икономично казанче изобрети пенсиониран учител. Според Георги Димитров от
Коментари Харесай

Без аналог: Пенсионер изобрети 3-метрово икономично казанче

3-метрово икономично казанче изобрети пенсиониран преподавател. Според Георги Димитров от ямболското село Дражево човечеството занапред ще има проблем с водните запаси и би трябвало да премисли тяхното пилеене. Това е повода да сътвори нещо неповторимо, което по думите му няма аналог в света. Внушителното казанче е най-високото познато в миналото в тоалетната история.

" Не може да си визиите каква ударна мощ има, когато водата падне от три метра височина ", споделя разгорещено пред " България Днес " бай Георги, с прякор Ампера.

Изобретението му не впечатлява единствено с размерите си, само че се слави и с това, че е доста икономично.

" Концепцията на моите казанчета е да се понижат разноските на питейна вода. Изобретението ми няма нищо общо с всеобщите казанчета, които се вършат. Моите заемат доста малко място. Има 3-метрови, само че има и по-малки. Използвам рециклирани материали, водният дирек е огромен, изпуска толкоз вода, колкото е нужно. По дребна потребност пуска по литър и половина вода, а по огромна потребност до пет. Стандартните казанчета пускат по дванадесет литра ", изяснява Димитров.

Всички елементи по изобретението му са направени персонално от него. Ампера е трансформирал двора на къщата си в същинска водна лаборатория, където тества концепциите си. Сред най-интересните съставни елементи на тоалетното казанче е тялото му, което в действителност е дълга китайска ваза. Така оборудването хем има естетически тип, хем събира двойно по-малко вода.

Бай Георги е преподавал 40 години в Техническия лицей в Ямбол. От над 10 години е пенсионер и твори на воля. В двора си е подредил нещо като галерия с разнообразни типове икономични казанчета. Те могат да бъдат с разнообразни шарки и височини.

" За всеки усет има по нещо. Това, което подсигурявам, с изключение на икономията е, че в никакъв случай няма течове. Моите казанчета нямат потребност от аварийни елементи ", хвали се пенсионерът.

Последната му разработка е за вградена конструкция. Димитров към този момент е записал изобретението си в Патентното ведомство. Най-голямата фантазия на пенсионера е да успее да впише 3-метровото си откритие в книгата за " Рекордите на Гинес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР