3-кратният носител на титли от “Големия шлем” Стан Вавринка очаквано

...
3-кратният носител на титли от “Големия шлем” Стан Вавринка очаквано
Коментари Харесай

Вавринка пропуска “Мастърс”-ите в САЩ

3-кратният притежател на трофеи от “Големия шлем” Стан Вавринка предстоящо разгласи, че ще пропусне идните първи два тенис шампионата от най-високата категория на АТР - “Мастърс”-ите в Индиън Уелс и Маями. Първият е сред 5 и 18 март, а другият - сред 20 март и 2 април.

Естествено, повода за решението на Вавринка е обвързвана с проблематичното му възобновяване на коляното, което бе оперирано два пъти предходната година. На Australian Open той отпадна във втори кръг от Тенис Сандгрен, а по-късно завоюва общо два мача в София, Ротердам и Марсилия, като във френския град отпадна още в първия си дуел. 32-годишният швейцарец позволи неприятни провали от ниско класирани състезатели като Мирза Башич и Талон Грикспоор, като очевидно ще насочи напъните си върху сезона на клей, където предходната година игра край в “Ролан Гарос”.

After a disappointing start to the season, Stan Wawrinka pulls out of Indian Wells (where he made a final last year) and Miami. Targeting clay for a return. pic.twitter.com/IPBy14bCRZ
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) March 1, 2018
“За страдание, разгласявам, че няма да съм подготвен за игра в Индиън Уелс и Маями. И двете събития са невероятни, само че възобновяване от интервенция е комплицирано и откакто играх в няколко шампионата, разисках с екипа, че е най-добре да не присъствам, с цел да се приготвя по-добре. Мотивиран съм да извозвам повече време в тренировки, задачата е още веднъж да се върна на най-високо равнище и да не преставам да работя крепко всеки ден”, е изказването на Вавринка.

Вавринка ще загуби 600 точки за международната класация и за първи път от 2012 година ще напусне топ 20 на международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР