3-годишно момиченце от Червен бряг е с тежко изгаряне на

...
3-годишно момиченце от Червен бряг е с тежко изгаряне на
Коментари Харесай

Дете с изгаряне на ръката, майката обвинява лекари в Червен бряг

3-годишно момиченце от Червен бряг е с тежко изгаряне на ръката, откакто му е направена превръзка в незабавния център в града. Родителите упрекват медиците в непросветеност.

До изгарянето по ръката на Евелин се стига след захапване от комар, предава Нова тв.

„ Направиха й превръзка, биха й тетанус, тъй като имаше мощен сърбеж ”, изяснява майката Анелия.

Лекарят изписал на детето антибиотик и на идващия ден майката още веднъж отишла в Спешното, с цел да сменят превръзката. Приема ги лекар Ваня Кирилова.

„ Тя първо ме изгледа неприятно, все едно не желае да се занимава с детето, сподели ми, че няма стерилни марли и не съм за там ”, добавя майката.

Следват часове рев и пищене от болежка, след слагането на лекарство, непосредствено върху раната. На другия ден детето е прегледано от хирург и подвига температура. Тогава след консултация с персоналния доктор на момиченцето е открита голяма рана на ръката й.

По рекомендация на различен доктор момиченцето е закарано по неотложност в „ Пирогов ”. „ Там направиха всички проучвания и се откри, че раната не е от комара. Приеха ни с висока степен на изгаряне ”, споделя Анелия Бухалова.

В болничното заведение лекарите обяснили, че детето е можело да почине от отравяне на кръвта.

От Спешния център в Червен бряг занапред се срещат със случая. Досега не е почнала инспекция, тъй като нямат писмена тъжба. Лекарката обаче твърди, че не е позволила неточност.

„ Да, аз съм виждала детето на едно мое дежурство, тъкмо за 5 минути. Лечението му е стартирано преди този момент, видяла съм раната, сложих му суха марля и го насочих към хирург. Учудвам се за какво тъкмо моето име е намесено, в случай, че в лекуването са взели присъединяване много хора ”, разяснява доктор Ваня Кирилова.

Майката на момиченцето изяснява, че ще търси правата си по правосъден път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР