3-годишно дете е починало в ромския квартал Лозница в Асеновград

...
3-годишно дете е починало в ромския квартал Лозница в Асеновград
Коментари Харесай

Момченце почина, роми окупираха МБАЛ - Асеновград

3-годишно дете е умряло в ромския квартал " Лозница " в Асеновград през днешния ден. Над 20 роми са се струпали пред незабавното поделение на локалната болница и обстановката там сега е напрегната. На мястото са изпратени и полицейски патрули.
По непотвърдена информация, детето е повърнало у дома, след което е умряло. То е откарано в незабавното поделение на МБАЛ - Асеновград, само че медиците единствено са установили гибелта му, разясни шефът на лечебното заведение лекар Иван Червенков.

Той уточни, че детето е било открито паднало в дома си. Преди седмица е лежало в Детско поделение на болничното заведение в Асеновград с белодробно недоволство. По думите на шефа на МБАЛ в града обаче то е напуснало здравното заведение без да бъде изписано. Предполага се, че родителите му са го прибрали неизлекувано.
Доктор Червенков разяснява, че най-вероятно не може да става въпрос за ковид, а за остро респираторно заболяване, довело до затруднения в белите дробове. 
От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи - Пловдив потвърдиха, че в 11:30 ч. в районно управление (на МВР) - Асеновград е получен сигнал за умряло момченце на 3 година в болничното заведение в града. По първичната информация, 25-годишния татко и 23-годишната майка са го закарали за обзор в асеновградската болница, само че когато отишли в кабинета на Бърза помощ, медицинският екип единствено е установил гибелта му. Семейството е от Асеновград и има още едно момче - на 6 година Случаят е докладван в Районна прокуратура - Асеновград. Причините и събитията за настъпването на гибелта на детето са в развой на изясняване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР