3-годишният Стефан, който бе приет в болница със спукан череп

...
3-годишният Стефан, който бе приет в болница със спукан череп
Коментари Харесай

3-годишните близнаци Стефан и Габриела скоро ще бъдат заедно

3-годишният Стефан, който бе признат в болница със спукан череп и хематом, претърпя комплицирана животоспасяваща интервенция и излезе от кома, скоро ще бъде настанен при сестра си Габриела. Момиченцето от двойката близнаци, които са живели като пандизчии в дома на майка си Иванка Стефанова, бе настанена в Център за настаняване от фамилен вид с непрекъсната здравна грижа.

Децата бяха недохранени - тежаха едвам 9 кг, растежът им е занимателен, мускулите атрофирали, а отзивчивите им качества въобще липсват. Оказва се, че никой от блока в Пловдив, където е жилището, в който са израснали, не ги е виждал или чувал.

Стефан пострада съществено при случай с паднал орнамент от стената и точно по този начин участта им излезе на бял свят. Към момента момиченцето се развива прелестно, заяви шефът на дирекция " Социално подкрепяне " Пловдив Надя Танева. Габриела е наддала доста, върви, приказва, храни се обикновено, смее се. Момиченцето остава под непрекъснато лекарско наблюдаване, само че в Центъра, където се социализира.

Нейният брат Стефан скоро ще бъде изписан от болничното заведение и ще бъде настанен при сестра си в ЦНСТ.

" Децата би трябвало да бъдат под медицински контрол, до момента в който напълно не се възстановят физически. Работи се интензивно за тяхното здраве и развиване ", разясни Танева и уточни, че към този миг на дневен ред не стои опцията " приемно семейство ", защото би трябвало да се поставят профилирани грижи за децата.

Когато и двамата стигнат до стадий цялостно възобновяване и компенсиране на всички дефицити ще се предприеме стъпка към процедура за търсене на уместно приемно семейство.

Припомняме, че 3-годишните близнаци – момче и момиче, бяха признати в болница в Пловдив на 19 февруари. Момченцето е било със строшен череп и хематом, беше му направена животоспасяваща интервенция.

Лекарите били шокирани от типа на децата и извикали полицията. Майката – 38-годишната Иванка Стефанова беше задържана по съмнение за домашно принуждение, само че е пусната от ареста. На този стадий не ѝ е повдигнато обвиняване. Тя отхвърля да е упражнявала принуждение над децата.

Източник: trafficnews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР