3-годишният Асен и възрастната лъвска двойка да се предоставят чрез

...
3-годишният Асен и възрастната лъвска двойка да се предоставят чрез
Коментари Харесай

Малките лъвчета от Разград отиват в Пазарджик

3-годишният Асен и старата лъвска двойка да се дават посредством подаяние на Спасителния център за огромни котки в Холандия. Това реши през днешния ден Общинският съвет в Разград при прегласуването на върнатото от регионалния шеф решение от декември предходната година за дребните лъвчета.

Решението за бъдещето на Масуд и Терез бе доказано с допълнението за другите три лъва по предложение на общинския консултант от "Кауза Разград " Божинел Христов.

В плана за новата точка в докладната бележка, утвърдена от Общинския съвет, трите животни бяха изброени поименно – Асен, Рая и Пилко.

Последният е 12-годишният лъв Хектор, който се водел писмено по друг метод и с едното, и с другото име, сподели кметът Валентин Василев след съвещанието.

Докладната бележка на самостоятелния общински консултант Милена Орешкова и петте лъва да бъдат дарени на Холандския избавителен център бе втора по ред и беше прегледана, макар към този момент взетото решение със същия предмет на предписание.

По нея по-голямата част от съветниците гласоподаваха срещу. Тъй като сесията бе по прегласуване на върнато от регионалния шеф решение, днешният акт не може да бъде оспорван по същия ред, а единствено пред съда, изясни ръководителят на Общинския съвет Стоян Димитров.

След решението фондация „ Четири лапи” разгласи, че провежда митинг пред Министерския съвет на 30 януари (вторник) от 12.00 ч.

Такъв митинг за ориста на лъвчетата имаше и през декември, когато се стигна до среща при премиера Бойко Борисов с присъединяване на министъра на околната среда и водите Нено Димов и представителите на фондациите „ Четири лапи “ и „ Дивите животни “.

Министърът съобщи изрично, че животните няма да бъдат настанени в зоопарка в Пазарджик, както реши Общинският съвет в Разград.

Фондацията упорства, че в Пазарджик няма подобаващи условия за лъвчетата и упорства да бъдат изпратени в център в Холандия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР