3 години след катастрофата, в която едва не уби приятелката

...
3 години след катастрофата, в която едва не уби приятелката
Коментари Харесай

Дивна: Животът ми се дели на две – преди и след катастрофата

3 години след злополуката, в която едвам не умъртви приятелката си Кристин Илиева, певицата Дивна призна, че тежкият случай е разделил живота й на две – преди и след него. Тя към момента продължавала да получава паник офанзиви и предпочитала да пътува с рейс.

„ Макар и най-ужасното, това е най-полезното и най-значимото събитие в моя живот. Не бих споделила, че времето лекува. Лекуват всички неща, които се случват – да видя Криси сияеща, усмихната, щастлива, цялостна с живот. Самообвинението не стопира. Има дни, в които се усещам добре, има дни, в които не преставам да получавам под паника офанзиви, когато съм в огромен трафик. Наскоро имах една такава. Един час преживявах оня миг още веднъж. Не можех да спра да рева и да се друсам. Не можех да си поема въздух ”, изповяда се в телевизионно изявление 23-годишната певица. Неотдавна Ковид-19 умъртвил дядо й, който нямал съществени здравословни проблеми. Вирусът го повалил до момента в който се лекувал в болница поради язва.

Както е известно, един от най-успешните ни модели Кристин Илиева пострада при пътен случай на 12 март 2018 г ., породен от Дивна край плевенското село Българене. Тойотата на певицата излетя от пътното платно поради рисково изпреварване с превишена скорост и колата се забила в мантинелата. Дивна карала с превишена скорост –  98 км/ч при оптимално позволени 60 км в региона. Тя е изпреварила непозволено различен автомобил, като е навлязла в лявото платно макар напътствията на маркировката, че сходни маневри не са позволени. За зла орис на младата певица, колата й попаднала в дупка на пътя, в резултат на което Дивна изгубила надзор върху возилото, като по тази причина е спомогнала и мократа пътна настилка.Тойотата на певицата се преобърнала и се е забила в канавката край пътя. От свирепия удар предницата на автомобила се е врязала в крайниците на спътничката й Кристин, която се е возила без защитен колан, гласеше отчета от произшествието.

Благодарение на еърбеците, които се задействали, двете пътнички оцеляха. Дивна се отърва единствено с леки пострадвания, само че положението на Кристин бе сериозно месеци наред. Моделът бе с тежки фрактури на двата крайници и разкъсвания на десния. Първата животоспасяваща интервенция бе осъществена няколко часа след злополуката от доцент Тодоров в болничното заведение в Плевен. След това Кристин бе преместена във ВМА. Заради тежките фрактури и разкъсванията, хубавицата бе сложена в барокамера. Прогнозите на лекарите не бяха изключително оптимистични. Те вземали тъкан и кожа от здравия й крайник, с цел да ги сложат на потърпевшия. Според медиците възобновяване й ще трае цялостен живот, а поради злополуката Кристин загуби бъдещите си задължения зад граница. За да може да води естествен метод на живот и да сгъва крайници си, тя претърпяла 30 интервенции с цялостна анестезия. Само в Турция били 23. Заради бактерия, която почнала да разяжда костите, Кристин сменила 15 типа антибиотици, само че битката да проходи обикновено продължавала. Докато се възстановяваше, моделът се придвижваше с инвалидна количка. Когато я смени с патерици, Илиева подари количката и стартира да се учи да върви сама.
Година и половина след злополуката моделът се снима за италианския „ Вог ”. Докато била в Турция за следващата интервенция, Кристин получила оферта за фотосесия. Манекенката отлетяла с две патерици и шина на потърпевшия крайник.

В продължение на година и половина Дивна бе замразила кариерата си и лекуваше тежката си меланхолия и възприятие за виновност при психотерапевт. Макар че получи оправдателна присъда за злополуката поради неприятната пътна настилка, хлъзгавия и влажен път и безупречното си досие, Дивна не спираше да се упреква.
През есента на 2019 година певицата се върна на сцената с присъединяване си в първия сезон на „ Маскираният артист ” като Пилето. „ Страхувах се да изляза още веднъж пред аудитория. Мислех си, че в никакъв случай повече няма да бъда същата, само че мизуката и сцената са ме спасявали във всеки миг на живота ми ”, призна Дивна. След като получи амнистия от Кристин, двете не престават да поддържат другарски връзки. „ Нито славата, нито класациите, нито кориците, ми топлят сърцето и душата, а единствено и само реакциите на хората, когато видя, че нещо, което съм основала, е значимо за тях ”, сподели Дивна във връзка последната си ария „ Напред ”.

Суеверната певица виждала нещо съдбовно в цифрата 12, която я съпътства през целия й живот. Дивна стана известна едвам 12-годишна. Тогава взе участие в музикалното шоу „ Пей с мен ”, където Миро я избра за своя дуетна половинка и двамата завоюваха формата. Тежката злополука с Кристин също бе на 12 март, писа Уикенд.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР