3 години след катастрофата, в която едва не уби приятелката

3 години след катастрофата, в която едва не уби приятелката ...

Дивна: Животът ми се дели на две – преди и след катастрофата

3 години след катастрофата, в която едва не уби приятелката си Кристин Илиева, певицата Дивна призна, че тежкият инцидент е разделил живота й на две – преди и след него. Тя все още продължавала да получава паник атаки и предпочитала да пътува с автобус.

„Макар и най-ужасното, това е най-полезното и най-значимото събитие в моя живот. Не бих казала, че времето лекува. Лекуват всички неща, които се случват – да видя Криси сияеща, усмихната, щастлива, пълна с живот. Самообвинението не спира. Има дни, в които се чувствам добре, има дни, в които продължавам да получавам панически атаки, когато съм в голям трафик. Наскоро имах една такава. Един час преживявах онзи момент отново. Не можех да спра да плача и да се треса. Не можех да си поема въздух”, изповяда се в телевизионно интервю 23-годишната певица. Неотдавна Ковид-19 убил дядо й, който нямал сериозни здравословни проблеми. Вирусът го повалил докато се лекувал в болница заради язва.

Както е известно, един от най-успешните ни модели Кристин Илиева пострада при пътен инцидент на 12 март 2018 г., причинен от Дивна край плевенското село Българене. Тойотата на певицата излетя от пътното платно заради рисково изпреварване с превишена скорост и колата се забила в мантинелата. Дивна шофирала с превишена скорост –  98 км/ч при максимално разрешени 60 км в района. Тя е изпреварила неправомерно друг автомобил, като е навлязла в лявото платно въпреки указанията на маркировката, че подобни маневри не са разрешени. За зла участ на младата певица, колата й попаднала в дупка на пътя, вследствие на което Дивна загубила контрол върху возилото, като затова е спомогнала и мократа пътна настилка.Тойотата на певицата се преобърнала и се е забила в канавката край пътя. От свирепия удар предницата на автомобила се е врязала в крайниците на спътничката й Кристин, която се е возила без предпазен колан, гласеше доклада от произшествието.

Благодарение на еърбеците, които се задействали, двете пътнички оцеляха. Дивна се отърва само с леки наранявания, но състоянието на Кристин бе критично месеци наред. Моделът бе с тежки фрактури на двата крака и разкъсвания на десния. Първата животоспасяваща операция бе извършена няколко часа след катастрофата от доц. Тодоров в болницата в Плевен. След това Кристин бе преместена във ВМА. Заради тежките фрактури и разкъсванията, красавицата бе поставена в барокамера. Прогнозите на лекарите не бяха особено оптимистични. Те вземали тъкан и кожа от здравия й крак, за да ги сложат на пострадалия. Според медиците възстановяването й ще трае цял живот, а заради катастрофата Кристин загуби бъдещите си ангажименти зад граница. За да може да води нормален начин на живот и да сгъва крака си, тя претърпяла 30 операции с пълна упойка. Само в Турция били 23. Заради бактерия, която започнала да разяжда костите, Кристин сменила 15 вида антибиотици, но борбата да проходи нормално продължавала. Докато се възстановяваше, моделът се придвижваше с инвалидна количка. Когато я смени с патерици, Илиева подари количката и започна да се учи да ходи сама.
Година и половина след катастрофата моделът се снима за италианския „Вог”. Докато била в Турция за поредната операция, Кристин получила оферта за фотосесия. Манекенката отлетяла с две патерици и шина на пострадалия крак.

В продължение на година и половина Дивна бе замразила кариерата си и лекуваше тежката си депресия и чувство за вина при психотерапевт. Макар че получи оправдателна присъда за катастрофата заради лошата пътна настилка, хлъзгавия и мокър път и безупречното си досие, Дивна не спираше да се обвинява.
През есента на 2019 г. певицата се върна на сцената с участието си в първия сезон на „Маскираният певец” като Пилето. „Страхувах се да изляза отново пред публика. Мислех си, че никога повече няма да бъда същата, но мизуката и сцената са ме спасявали във всеки момент на живота ми”, призна Дивна. След като получи прошка от Кристин, двете продължават да поддържат приятелски отношения. „Нито славата, нито класациите, нито кориците, ми топлят сърцето и душата, а само и единствено реакциите на хората, когато видя, че нещо, което съм създала, е важно за тях”, каза Дивна по повод последната си песен „Напред”.

Суеверната певица виждала нещо съдбовно в цифрата 12, която я съпътства през целия й живот. Дивна стана популярна едва 12-годишна. Тогава участва в музикалното шоу „Пей с мен”, където Миро я избра за своя дуетна половинка и двамата спечелиха формата. Тежката катастрофа с Кристин също бе на 12 март, писа Уикенд.  

Източник: hotarena.net