3 дни след изборите, най-горещата тема вече е дали ГЕРБ

...
3 дни след изборите, най-горещата тема вече е дали ГЕРБ
Коментари Харесай

Евентуален ход: Борисов цепи ПП-ДБ, прибира десните в негов кабинет?

3 дни след изборите, най-горещата тематика към този момент е дали ГЕРБ като първа политическа мощ ще сформира кабинет, или дали макар успеха, няма да успее да сформира болшинство с други политически сътрудници.

Повечето политолози считат, че Борисов мъчно ще събере съдружници и даже да се реши на коалиция с Движение за права и свободи, 10-ина депутати няма да му доближат, с цел да получи болшинство..

Лидерът на ГЕРБ ще отдели депутати от други парламентарни групи – евентуално от ПП-ДБ, може и няколко от Има Такъв Народ, предвиждат движимости в сглобките.

Тръгнаха обаче и по-смели тези – че Борисов ще се опита да разцепи ПП-ДБ, като съумее да притегли старите си сътрудници от Демократична България, още повече в безвремието, в което изпаднаха, откакто Христо Иванов подаде оставка. Въпреки че се твърдеше, че топлата връзка сред Демократична България и ГЕРБ е таман десният водач в оставка и някогашен правосъден министър.

Борисов ще направи всичко допустимо да остави Политическа партия сами да си ближат раните, а Демократична България да притегли на своя страна, или даже пък единствено ДСБ, пълзи едната от радикалните теории сега.

Как обаче това може да стане? По-скоро ДСБ не биха склонили на този вид поради гласоподавателите си, които твърдо са анти-ГЕРБ.

Ако пък ДаБг въпреки всичко склонят на някаква поддръжка за кабинета, това значи разединение в самото Демократична България. Версиите са няколко, само че към този момент няма действителни индикации за сходни процеси.

Някои анализатори  пък считат, че Борисов няма потребен ход, с изключение на да опита да сформира държавно управление на малцинството, само че той надали ще поеме по този бодлив път.          

 

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР