3,8 млн. дози забранени субстанции и фалшиви медикаменти и хранителни

...
3,8 млн. дози забранени субстанции и фалшиви медикаменти и хранителни
Коментари Харесай

България замесена в мащабна акция срещу допинга

3,8 млн. дози неразрешени вещества и подправени лекарства и хранителни добавки бяха конфискувани при огромна интервенция на „ Интерпол ”, ОЛАФ, Световната антидопингова организация и редица други интернационалните организации в границите на 33 страни.
 Допинг скандал в художествената гимнастика, изхвърлиха международна шампионка за 2 години
България е измежду страните, чиито правоохранителни органи са взели участие в акцията, оповестява bTV.

Разбити са 17 проведени незаконни групи, затворени са 9 незаконни лаборатории, а 234 души са в ареста. В формалната информация се показва, че близо 24 тона непреработени стероиди са били спрени, преди да се трансфорат в допинг.

Вчера Българска телеграфна агенция заяви, че румънски служители на реда са разкрили 4500 таблетки и 2625 ампули с високорискови допингови субстанции в рейс, ръководен от пътуващ към Унгария българин.

Активните субстанции са тестостерон, тренболон, соматропин и кленбутенол. Българинът декларирал, че е чиновник на куриерска компания и не е знаел какъв е товарът. Въпреки това е бил санкциониран, а пратката – конфискувана.

Тенденции в допинга От „ Интерпол ” показват, че има незаконни „ търговци на едро ”, които заливат пазара. Непрофесионалните спортисти, бодибилдъри и колоездачи избират дребните колета от Азия и Източна Европа, като по-късно пласират допинга в подготвителните центрове.

Нелегалният бизнес се промотира свободно в обществените мрежи, а някои незаконни групи влагат средства в лични индустриални мощности. В „ тъмната ” част на интернет дори действат цели незаконни аптеки, като в тях се пазари с криптовалута.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР