3,8 млн. долара ще похарчи градската управа на Лос Анджелис,

...
3,8 млн. долара ще похарчи градската управа на Лос Анджелис,
Коментари Харесай

Китайски строител заряза небостъргач за милиарди в Лос Анджелис

3,8 млн. $ ще похарчи градската администрация на Лос Анджелис, с цел да разчисти зарязан план на огромна китайска компания за недвижими парцели.

Към момента „ скелетът “ на незавършения небостъргач е трансфорат в бунище и сборище на бездомници, а външната фасада се употребява най-вече за изяви на графити художници.

Сумата от близо 4 млн. $ е единствено началото на огромно финансово начинание, оповестява Fortune, цитирайки градският консултант Кевин де Леон.

Първоначално се очакваше планът да коства на бизнесмена към 1 милиарда $.  

Според Де Леон обаче, по консервативни оценки поемането на надзор върху изоставения план и завършването му ще коства доста повече заради полуразрушеното положение на постройката и ремонтите, нужни за завършването ѝ.

Небостъргачът се намира наоколо до Crypto.com Arena, домът на LA Lakers и мястото на тазгодишните награди " Грами ".

Откакто планът е зарязан, незавършените кули се трансформират в атракция за художници на графити, които са изрисували забележимите елементи на 53-етажните кули, както и локация за скокове с парашут заради голямата височина на постройката.

" Гарантирам ви, че ще се случи покруса, в случай че това място не бъде заградено бързо ", декларира кмет на Лос Анджелис Карън Бас, представен от FT.

" Собственикът на този план би трябвало да възвърне на града всеки цент ", добавя градоначалникът в изявление за локална телевизия.

Недовършената постройка, намираща се на по-малко от две благи от квартала Skid Row в Лос Анджелис, където живеят към 6000 бездомници, би трябвало да бъде превърната в общински жилища за хора с ниски приходи, с цел да се реши имотната рецесия в Лос Анджелис, само че сходно комплицирано преустрояване ще отнеме години, допълват локалните управляващи.

China Oceanwide Holdings не отговори на запитването за коментар от BusinessInsider.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР