3,8% е нивото на незаконната търговия с цигари за първото

...
3,8% е нивото на незаконната търговия с цигари за първото
Коментари Харесай

Контрабандните цигари паднали до 3.8%

3,8% е равнището на противозаконната търговия с цигари за първото тримесечие на 2019 година, което е понижение с 0,6 % от последното тримесечие на 2018 година и с 2% по отношение на същото тримесечие на 2018 година Това демонстрират резултатите от извършеното от " Инициативата против противозаконната търговия " проучване за трендовете и равнищата на противозаконна търговия с цигари от изследването на празните опаковки.

На представянето на проучването участват министър председателят Бойко Борисов, основният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър и други

Най-голям брой незаконни цигари са открити в градовете: Велико Търново - 9,3 %, Хасково - 7,3 %, Благоевград - 6,7 % и Пазарджик - 6,5 %. Най-ниските равнища на цигари, непредназначени за локалния пазар, са регистрирани в Габрово - 1,3 %, Русе - 1,6 %, София 2,2% и Бургас - 2,4 %.

Проучването е направено в 20 огромни града, като в него са взели участие 3,38 млн. души (47,1%). Според отчета наклонността на понижаване на противозаконна търговия с цигари е устойчива. " Инициативата против противозаконната търговия " се състои от 5 тютюневи компании в България - Бритиш Американ Табако България, Булгартабак, Джапан Табако Интернешънъл България, Импириъл Табако България и Филип Морис България ".

От началото на годината сме задържали 11 тона нарязан тютюн, а за 2018 година хванатият канабис е 110 тона, сподели министър-председателят Бойко Борисов при показване на резултатите.

" Рязаният тютюн до момента е 11 тона и половина от Групово дело " Гранична полиция ". Всяка сряда като се събираме с основния прокурор, с шефове на дирекции, с Национална агенция за приходите и " Митници ", първото, което рапортуват е какъв брой противозаконни цигари са задържали и какъв брой тютюн. За предходната година сме задържали 110 тона канабис ", уточни министър председателят.

Борисов разяснява, че приветства неправителствения бранш по тази причина, че оказва помощ в тази тематика. " Тези резултати са поради волята на държавното управление и на основния прокурор, на прокуратурата ", посочи министър- ръководителят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР