3,77% са диагностицираните учители с COVID-19 днес. При учениците ситуацията

...
3,77% са диагностицираните учители с COVID-19 днес. При учениците ситуацията
Коментари Харесай

Министър Денков анонсира план за наваксване на пропуските от учениците

3,77% са диагностицираните учители с COVID-19 през днешния ден. При учениците обстановката е по-спокойна – 1,27%. Това съобщи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Още през лятото казахме, че с цел да се почувстват учителите по-спокойно ще би трябвало да се имунизират. Сега можем да дадем една седмица почивка, с цел да могат и те да си починат. Напрежението е голямо. Учениците към този момент са завършени за периода, по тази причина в този момент е най-подходящият миг, с цел да си починат и възпитаници и учители, тъй като всички са много изтощени “, акцентира той.

„ Допълнителна работа с децата към този момент се постанова. Веднага след намаляване на вълната би трябвало да се открият съответните пропуски, които ще се наваксат, като част от тях и през лятото “, уточни просветният министър.

По думите му това наваксване може да започва след самостоятелна оценка на всяко дете. „ Прогнозата на лекарите е, че към края на февруари-началото на март тази вълна би трябвало да е затихнала. След това ще изготвим нова стратегия с спомагателни часове в региона на спорта и изкуствата, финансиране е планувано. Ще се направи оценка на компетенциите на децата “, заяви министър Денков.

„ Стартирането на акция за безвъзмездни учебници изисква много работа и запаси. Най-рано това може да стане при започване на втората година от управническия мандат “, сподели той във връзка с предизборните обещания на обединението.

По думите му учителските заплати би трябвало да се поддържат на равнище с 25% на 100 по-високи от междинните работни заплати в страната.

„ Обсъждаме ограничения, тъй че учебните заведения да не се окажат наранени от цените на тока “, стана ясно от думите на акад.. Той добави, че има спестени средства от отдалеченото образование.

„ Онлайн образованието не е положително решение за студентите “, съобщи министър Денков и разгласи, че има забавни обучителни стратегии, за които са заделени 20 млн. лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР