3,4 милиона деца в Пакистан се нуждаят от незабавна, животоспасяваща

...
3,4 милиона деца в Пакистан се нуждаят от незабавна, животоспасяваща
Коментари Харесай

3, 4 млн. деца в Пакистан се нуждаят спешно от помощ

3,4 милиона деца в Пакистан се нуждаят от незабавна, животоспасяваща поддръжка " след наводнията. Това показват данни на УНИЦЕФ, представени от СиЕнЕн.

Наводненията - породени от рекордни мусонни дъждове и избрани от един министър като " най-лошата филантропична злополука от десетилетие "  - са засегнали общо 16 милиона деца. Това сподели представителят на УНИЦЕФ в Пакистан Абдула Фадил след визитата си тази седмица в южната провинция Синд в страната.

Тази оценка пристигна откакто Националният орган за ръководство на бедствия на страната актуализира броя на починалите от наводненията от средата на юни до 1545 души, 552 от които деца.

Междувременно публични лица в страната предизвестяват, че броят на жертвите вероятно ще нарасне, защото се оповестява за малко смъртни случаи и нарастват болести като тресчица от денга.

Азра Печухо, министър на опазването на здравето на южната провинция Синд - една от най-тежко засегнатите области, където доста учебни заведения и други уреди остават затворени, сподели, че в този момент има " изключително състояние ", породено от огромното количество стояща вода, което обезпечава идеалното размножаване условия за комарите Aedes да популяризират вируса на денга.

Фадил от УНИЦЕФ сподели, че ситуацията на място в Синд е " доста мрачна "  - с доста недохранени деца, борещи се с заболявания като диария, малария и тресчица от денга, както и с мъчителни кожни болести.

" Момичетата и момчетата в Пакистан заплащат цената за климатично злополучие, което не са предизвикали ", сподели Фадил.

" Малките деца живеят навън със фамилиите си без питейна вода, без храна и без прехранване - изложени на необятен набор от нови опасности и рискове, свързани с наводненията ", сподели Фадил. Майките, доста изтощени, анемични и недохранени, също не можеха да кърмят бебетата си.

" Жизненоважна инфраструктура... е унищожена и развалена, в това число хиляди учебни заведения, водни системи и здравни заведения ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР