3 119 граждани на Шумен и областта са се снабдили

...
3 119 граждани на Шумен и областта са се снабдили
Коментари Харесай

3 119 шуменци поискаха издаване на ПИК

3 119 жители на Шумен и региона са се снабдили с личен идентификационен код (ПИК) от началото на тази година. Интересът на жителите към идентификационния код е доста нараснал в последните дни на ноември. Към днешна дата чиновниците на офис Шумен са издали близо 280 ПИК.

От 2014 година до края на 2020 година в офис Шумен са издадени близо 21 900 ПИК. Очакването е до края на тази и началото на идната година потреблението на онлайн услугата от жителите в региона да нарасне доста. Предпоставка за това е предоставената от 2020 година опция от Национална агенция за приходите за подаване на автоматизирано попълнени заявления от жителите, като от подаване на този вид декларация могат да се възползват единствено тези лица, които разполагат или с ПИК, или с електронен автограф.

Интересът към приемане на ПИК в месец ноември на тази година е подбуден и от желанието на служащите или чиновниците да употребяват данъчни облекчения за деца посредством главните си работодатели до края на месец декември. За задачата следва да показват пред работодателя си с изключение на декларациите за прилагане на данъчното облекчение за деца по член 22в и данъчното облекчение за деца с увреждания по член 22г от Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ) и писмена декларация (свободен текст), според чл.49, ал.4, т.8 от ЗДДФЛ, че все още на подаването й няма подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности. Проверката за съществуване или липса на отговорности става най-лесно и бързо посредством прилагане на ПИК.

Всеки клиент на Национална агенция за приходите може да получи своя ПИК гратис от всеки офис на Национална агенция за приходите в страната, без значение от непрекъснатия адрес, прецизират от приходната организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР