299 самолета с хуманитарна помощ за ивицата Газа са кацнали

...
299 самолета с хуманитарна помощ за ивицата Газа са кацнали
Коментари Харесай

299 самолета с помощ пристигнали в Египет след началото на конфликта между “Хамас” и Израел

299 самолета с филантропична помощ за линията Газа са кацнали на летището " Ел Ариш " в Египет от 12 октомври, заяви онлайн изданието на списание " Иджипт тудей ". Доставките са получени и превозени в поставения под блокада анклав от египетския Червен кръст.

Самолетите, пристигнали през последните дни, са от Южна Африка, Кувейт, Турция, Йордания, Бразилия, Катар, Франция, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Съединение щати и Саудитска Арабия, се показва в изказване на службата за систематизиране на помощите към регионалната администрация на Северен Синай. Товарите съдържат медицински материали, храна, приспособени млека за бебета, палатки, детски облекла, коли за спешна помощ.

Сред останалите страни, изпратили помощ на Газа са Румъния, Гърция, Полша, Дания, Белгия, Русия, Франция, Индия, Кения, Либия, Оман и други.

След началото на военната интервенцията на Израел в Газа в отговор на нападението от страна на " Хамас " и отвличането на над двеста души на 7 октомври, Египет дефинира летището в Ел Ариш за център за доставка на филантропични колета. То се намира на към 50 километра от граничния пункт " Рафах ".
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР