2908 болнични легла за заразени с коронавирус от общо 7400

...
2908 болнични легла за заразени с коронавирус от общо 7400
Коментари Харесай

Важна КАРТА на България може да спаси всеки болен от коронавирус

2908 болнични кревати за инфектирани с ковид от общо 7400 са обезпечени в общинските лечебни заведения. В 79 общински лечебни заведения са обособени и 233 кревати за интензивно лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19, според заповед на министъра на опазването на здравето. Това се показва в известие на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

Добри вести на фона на пандемията у нас! Излекуваните от COVID-19 към този момент са...



НСОРБ изготви интерактивна карта на общинските лечебни заведения с настоящи данни за откритите дарителски сметки, Снимка: НСОБ

Общините като притежатели лечебните заведения подхващат нужните ограничения за привеждане на общинските лечебни заведения в подготвеност за обезпечаване на лекуване на пациенти с COVID-19. Средствата за ремонт, реорганизация, обзавеждане и съоръжение на медицинските заведения към този момент се обезпечават от общинските бюджети, за сметка на други действия, и от дарения.

НСОРБ изготви интерактивна карта на общинските лечебни заведения с настоящи данни за откритите дарителски сметки. Картата е налична на уеб страницата ни namrb.org , информацията в нея се актуализира редовно.

С линк към интерактивната карта можете да приканите жители и компании да се включат в акцията за поддръжка на общинските лечебни заведения, се показва в известието.

Сред най-често срещаните проблеми, за които сигнализират локалните управляващи, е неналичието на задоволително подготвени медицински експерти, защото и сега общинските лечебни заведения работят с минимума от нужния им личен състав, огромна част от който попада в рисковата група - пенсионери.

Извънредно! Медици от „ Спешна помощ “ в София с ковид

В сериозен риск са лечебните заведения в Белоградчик и Гоце Делчев, където част от медицинския личен състав е подал оставка .

Не доближават профилирана здравна инсталация и съоръжение в по-малките лечебни заведения в страната. Не на всички места в цялостен размер могат да бъдат покрити условията, избрани в Наредба нр. 21 от 24 юни 2010 година за одобряване на медицински стандарт "Инфекциозни заболявания ", осведомят общините.

НСОРБ се обърна с писмо към министъра на опазването на здравето и ръководителя на Националния координационен щаб, в което се показва вяра, че съответната част от ресурса, пренасочен от оперативните стратегии "Развитие на човешките запаси " и "Региони в напредък " към Министерството на здравеопазването за възстановяване на потенциала на здравната система и за стимулиране на медицинския личен състав, ще доближи и до общинските лечебни заведения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР